Ameliyatta doktor hemşire kavgası

Ameliyatta doktor hemşire kavgası

KONYA’da özel bir hastanede açık kalp ameliyatı sırasında 33 yaşındaki uzman doktor M.G. ile hemşire 26 yaşındaki H.A.’nın kavgasıyla ilgili Başhekimlik soruşturma açtı.

Olay, özel bir üniversite hastanesinde 9 Ağustos Salı günü iddiaya göre şöyle gelişti: Hastanede görevli Kalp Damar Uzmanı M.Ö.’nün hastası olan 63 yaşındaki İ.Ç., açık kalp ameliyatına alındı. M.Ö.’ye yardımcı olarak ameliyata uzman doktor M.G. de katıldı. Ameliyat yaklaşık 5 saat sürerken, son yarım saatinde uzman doktor M.G. ile ameliyatta görevli hemşire H.A. arasında malzeme vermediği ve bağırarak tepki gösterdiği iddiasıyla tartışma başladı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüşürken iddiaya göre uzman doktor M.G., hemşire H.A.’nın üzerine yürüyerek boğazını sıktı. Ameliyata doktor M.Ö., devam ederken, kavgada diğer görevlilerin müdahalesiyle sona erdi. Hemşire H.A.’da ameliyathaneden uzaklaştırıldı. Ameliyatı tamamlanıp yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan hasta İ.Ç. 10 gün sonra emboli (ani damar tıkanması) ve beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti.

Ameliyat sırasında diğer doktora yardım ettiğini öne süren H.A., doktor M.G.’nin kendisine niçin yardım etmediğini ileri sürerek aralarında tartışma yaşandığını ve çıkan tartışmada M.G.’nin üzerine yürüyüp boğazını sıktığını iddia ededek, "Anestezi doktoru ve teknisyen arkadaşların müdahalesiyle kurtuldum" dedi. Dövüldüğüne ilişkin rapor aldığı belirtilen hemşire H.A., doktor M.G. hakkında Sağlık Bakanlığı ile Başbakanlık İletişim Merkezi’ne müracaatta bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:

"BİMER’e verdiğim dilekçemin sırasıyla İl Sağlık Müdürlüğü, daha sonra YÖK Hukuk Müşavirliği ve buradan da çalıştığım hastaneye sevk edildiğini gördüm. Tabi bu tablodan ne olduğunu anlayamadım. Onun sonucunu bekliyorum" dedi.

Hastane Başhekimliği yetkilileri konuya ilişkin açılan soruşturmanın halen devam ettiğini bildirdi. Hastanın ölüm nedeninin yaşanan kavgadan kaynaklanmadığını ifade eden yetkililer, "Hasta ameliyat sonrası yoğun bakım ünitesinde tedavi görürken emboli ve beyin kanaması sonrası hayatını kaybetmiştir" dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.