Amerika Yerine Diyarbakır'ı Tercih Etti

Amerika Yerine Diyarbakır'ı Tercih Etti

Diyarbakır eğitim ve araştırma Hastanesi'ne atanan tıbbı onkoloji uzmanı dr. Ajlan Atasoy yeni görevine başladı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) tıbbi onkoloji ve hematoloji dallarında uzmanlıkları tescil edilen ve yan dal eğitimi sırasında Pittsburgh Üniversitesi'nde Kemik İliği Nakli bölümünde çalışma teklifi alan Tıbbı Onkoloji Uzmanı Dr. Ajlan Atasoy, kendi ülkesi ve milletine hizmet vermek için bu teklifi reddederek Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde göreve başladı.
Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yeni görevine başlayan Tıbbi Onkoloji Bölümü Uzmanı Dr. Ajlan Atasoy, bölge genelinde hastalara en iyi hizmeti sunabileceği koşulları Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bulduğunu ve kendi vatanında görev yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Sakarya'da serbest eczacılık yapan Erzincan kökenli bir anne ile Rize kökenli babanın kızı olan Dr. Ajlan Atasoy'un öğrenim geçmişi ve akademik kariyeri başarılarla dolu. Sakarya'da ilköğretimini birincilikle tamamladıktan sonra ortaöğretimini İstanbul'da Özel Robert Koleji'nde yapan Atasoy bursla gittiği Amerika'da bir yıl Hampshire College'da okuduktan sonra Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İngilizce Tıp Bölümü'nü başarıyla tamamladı.


Tıp eğitimi sırasında Almanya, Japonya ve İskoçya'da yurt dışı stajları yaparak, sürekli kendisini eğiten Atasoy, Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi Nöroloji Ana Bilim Dalı'nda, ardından Hacettepe Üniversitesi Plastik ve Rekonstruktif Cerrahi Ana Bilim
Dalı'nda kısa süreli asistanlık yaptıktan sonra Amerika'nın Pennsylvania eyaletinde uluslararası üne sahip Pittsburgh Üniversitesi Tıp Merkezi'nde İç Hastalıkları İhtisası yaptı. Başarılarından dolayı I. Arthur Mirsky ödülüne layık görülen Dr. Atasoy, 2007 yılında eğitimini bitirdikten sonra bölümünden gelen teklif üzerine bir yıl baş asistan olarak görev yaptı. Pittsburgh Üniversitesi'nde Tıbbi Onkoloji ve Hematoloji yan dallarında üst uzmanlık eğitimi alan Uzman Dr. Ajlan Atasoy'un, geçtiğimiz yıl
Kasım ayında Amerika'da tıbbi onkoloji ve hematoloji dallarında uzmanlıkları tescil edildi. Yan dal eğitimi sırasında Pittsburgh Üniversitesi'nde Kemik İliği Nakli Bölümü'nde çalışmak üzere kalması için teklif alan Uzman Dr. Ajlan Atasoy, yüreğinde yatan vatanına dönme arzusu nedeniyle bu teklifi kabul etmeyerek kendi yurdundaki insanlara hizmet etmek üzere dönüş yaptığını söyledi. Atasoy, "Yüreğimde yatan vatanıma dönmek ve yurdumun insanlarına hizmet etmek arzusu için eğitimimi tamamladıktan hemen sonra
Türkiye'ye döndüm ve denklik işlemlerim tamamlanınca devlet hizmeti yükümlülüğümü yerine getirmek isteğiyle kuraya katıldım. Bu sayede hep görmek, tanımak ve hizmet etmek istediğim Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde çalışmak, özellikle Diyarbakır ve yöresinin insanlarıyla tanışıp, bölgenin en kaliteli hizmetini sunan hastanelerinden birinde çok iyi bir ekiple çalışma fırsatı yakaladığım için kendimi çok şanslı görüyorum. Bu bölgedeki insanların en iyi, en çağdaş ve en yeni sağlık hizmetlerini alabilmeleri
için Amerika'daki merkezimle de ilişkilerimi sürdürerek üzerime düşen bütün görevleri layıkıyla yerine getirmeyi umuyorum. Hayalimde Diyarbakır ve Güneydoğu insanına hizmet etmek vardı. Zaten bir çok arkadaşım bölge insanını methediyordu. Burada görev yapmaktan dolayı çok mutluyum" dedi.
Devasa bir sağlık tesisi durumunda olan ve sürekli kendini geliştiren, yenileyen Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hizmet sunmanın kendisini mutlu ettiğini belirten Dr. Ajlan Atasoy, görevini layıkıyla yapacağını dile getirdi.

"AİLEMİZ GİDEREK BÜYÜYOR"
Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yusuf Yağmur ise yeni kadrolarla birlikte ailelerinin her geçen gün büyüdüğünü ve daha iyi hizmet sunma imkanı yakaladığını söyledi. Yağmur, "Uzman Dr. Ajlan Atasoy gibi hizmet sevdalısı bir arkadaşımızın daha ailemize katılması bizi çok memnun etti.
Büyük özveriyle çalışan ve hastalarımıza şifa dağıtmak için seferber olan, doktor meslektaşlarıyla kısa sürede kaynaşan hocamız ile ekibimizi daha da güçlendirdik. Yeni hizmete sunduğumuz ünitelerimiz ile birlikte hastanemizin hizmet ağı giderek büyüyor" şeklinde konuştu.



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.