ANADOLU YAYINCILAR DERNEĞİ TARAFINDAN HAZIRLANAN “ANADOLU SORUYOR” PROGRAMININ KONUĞU TARIM VE ORMAN BAKANI VE AK PARTİ KAHRAMANMARAŞ MİLLETVEKİLİ ADAYI VAHİT KİRİŞCİ OLDU

ANADOLU YAYINCILAR DERNEĞİ TARAFINDAN HAZIRLANAN “ANADOLU SORUYOR” PROGRAMININ KONUĞU TARIM VE ORMAN BAKANI VE AK PARTİ KAHRAMANMARAŞ MİLLETVEKİLİ ADAYI VAHİT KİRİŞCİ OLDU

Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından hazırlanan ve çok sayıda Anadolu kanalının ortak canlı yayınıyla izleyicilerle buluşan “Anadolu Soruyor” programının konuğu Tarım ve Orman Bakanı ve AK Parti Kahramanmaraş milletvekili adayı Vahit Kirişci oldu

EN BÜYÜK İSRAF MUHALEFETİN KENDİSİDİR
Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından hazırlanan ve çok sayıda Anadolu kanalının ortak canlı yayınıyla izleyicilerle buluşan “Anadolu Soruyor” programının konuğu Tarım ve Orman Bakanı ve AK Parti Kahramanmaraş milletvekili adayı Vahit Kirişci oldu.

Çay TV Genel Müdürü Hasan Yavuz Bakır, AKSU TV Haber Müdürü Kurtuluş Şükür ve Olay Medya Yönetim Kurulu Başkanı Raci Dölek’in Anadolu Soruyor programında sorularını yanıtlayan  Tarım ve Orman Bakanı ve AK Parti Kahramanmaraş milletvekili adayı Vahit Kirişci şu ifadelere yer verdi: 

KAHRAMANMARAŞ YENİDEN ŞAHLANIYOR
22 bin civarında konteynır kent ihtiyacının 12 binlik kısmı yerleştirildi. Kalan kısmı da en kısa zamanda çözülecek. Esas çözüm kalıcı konutlar.   9 Bin 700 civarında konutun temeli atıldı bunlar en kısa sürede bitecek. Bunun yanı sıra bir şehri canlandırmak için alt yapı çalışmaları, üst yapı çalışmaları, spor merkezleri, tarihi dokuları konusunda çalışmalar yapıyoruz. Kahramanmaraş’ta bir şahlanış var, şehri terk eden 377 bin vatandaşımızın 140 bini şehre geri döndü. Burada yapılan çalışmalar vatandaşımızı cesaretlendir ve bayram vesilesiyle vatandaşımız şehrine dönmeye başladı. Ben dönüşlerin artacağına inanıyorum.

Kirişçi sözlerine şöyle devam etti
“11 kentimizde ilk andan itibaren bakanlık olarak 5 bin makine ve 15 bin personel ile yardımına koştuk.  Tarım ve Orman anlamında üretim kırsalda oluyor. Kirişci, deprem sürecinde üreticilere karşılıksız 16 bin ton yem dağıttık. 
"1,4 milyar liralık 11 ilimiz için yem desteğimizi, bu sefer nakdi olarak gerçekleştirdik. Hayvanlarımızın veterinerlik hizmetleri almaları hususu da dahil olmak üzere, bu konulardaki hizmetlerimizi sürdürdük, sürdürüyoruz." .
.Kirişci, depremden etkilen 11 ilde 8 bin 500 civarında büyükbaş, 70 binin üzerinde de küçükbaşın telef olduğunu anımsatarak mazot ve gübre desteğinde de bulunduklarını belirtti.
Depremden etkilenen 11 ildeki yardımları bu yıl için nakdîye çevirdiklerinin altını çizen Kirişci, "Depremden etkilenen tüm illerimiz için 3,4 milyar lira destek verdik. Kahramanmaraş için ise 374 milyon lira destek verildi. Üzerine 1,4 milyar liralık yem desteğimizi de koyduğumuzda toplamda yaklaşık 5 milyara tekabül eden bir destek gerçekleşmiş oldu." açıklamasında bulundu.
Kirişci, vatandaşın ısınma problemi yaşamaması için 65 bin tonun üzerinde odun desteği verdiklerine de aktardı.

Biz sahadayız. Vatandaşımızın memnuniyetsizliğini görmeik. Vatandaş yapılabilen herşeyin yapıldığını gördüğü için bize teşekkür ediyor, yaparsa AK Parti yapar diyorlar” şeklinde konuştu. 

AKILLI KÖYLER
Kirişci “ Akıllı köyler projesini hayata geçireceğiz ve bu köylerde şehirde ne varsa fazlasıyla köylerde de o olacak. Şimdi bu akıllı köy konseptinde bu evleri edinmek isteyenlere çok uygun şartlarda devletimiz kredi kullandıracak. Diğer taraftan kendi evini bu akıllı köylerde dönüştürmek isteyenlere de yine aynı şekilde bu imkanlar sunulmuş olacak. Tarımsal araziler sulandığı gibi bu sulama sistemleri de basınçlı hale getirilecek. Bu çerçevede yaklaşık tasarruf edilebilecek su ile 11 milyon dekarlık bir ilave alan sulanabilir ve 7 milyar Türk Lirası net zirai gelir artışı da ülkemiz olarak karşılanmış olacak. Aile tipi işletmelere çok büyük önem veriyoruz” ifadelerini kullandı.

9 MİLYARLIK BORCUN YARISINI BAKANLIK ÖDEYECEK
Bakan Kirişci “ Çiftçilerin 2023 yılı tarımsal sulama ücretleri bize 4,5 milyar gibi mali külfet getirmiş olsa da biz üreticimize destek vermek ve onları ekonomik olarak rahatlatmak peşindeyiz. Bundan üreticilerimizin memnuniyet duyduğunu biliyoruz. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde bütün sulama sistemlerini teknolojik olarak basınçlıya çevireceğiz ve sulanmadık bir karış alan da bırakmayacağız. Özellikle bu 8,5 milyon hektar teknik ve ekonomik olarak sulanabilir alan dediğimiz alanın, şu anda 7 milyonuna geldik. Bu alan biz iktidara geldiğimizde 2,1 milyon hektardı ve üzerine 5 milyon hektar koyduk. Yani 20 yılda bunun 2,5 katını hayata geçirdik. Önümüzde 1,5 milyon hektarlık bir alan var. Allah izin verirse onu da bu 5 yılda yapacağız. Bunun önemli bir kısmını da vatandaşımıza bedelsiz olarak ulaştıracağız."dedi
Kirişci’nin açıklamaları şu şekilde debam etti:

HADSİZLER SOĞAN VE TOGG’U KARŞILAŞTIRIYOR
Tarım Bakanlığı'nın görevi piyasaya müdahale etmek değil. Görevimiz kendimize üretimi kontrol etmek. Türkiye'nin soğan üretimi yeterli. Kendimize yeterli üretimi yapıyor muyuz yapmıyor muyuz? Bizim soğandaki kendi ihtiyaçlarımızı karşılama oranımız yüzde 115. Burada bir açık yok. Bizim 100 kilo soğana ihtiyacımız varsa, 105 kilo üretiyorsak burada da kendimize yeterlilik söz konusu. Müslüman ülkenin bireyleri olarak yaptıklarımıza dikkat etmemiz gerek. Müslüman ülkenin bireyleri olarak yaptıklarımıza dikkat etmemiz gerek. Soğanı stoklayıp, tekrar piyasaya sürmeye çalışan fırsatçılar var. Bunu ticari anlamda değerlendirmek için finansmanını koyup aracılık yapanlara da haksızlık yapmak istemem.
Soğan bizim tarım ve gıda alanımızda bir ürünümüz.


Tarım sektöründe, bu ülkede 2002 yılında 3,8 milyar dolarlık ihracat vardı. Şu an 30 milyar doları yakaladık. 6 milyar doları da bu sene yakalarız inşallah. 2002 yılında tüm Türkiye'nin ihracatı 36 milyar dolardı, bugün sadece tarım sektörüyle ilgili düzeyde 30 milyar dolara geldik. 
Refah seviyesi yükseliyor menü zenginleşiyor restoranlarda tüketim artıyor şimdi bu ülkenin üreticisine sen üretmiyorsun diyerek ne yapmış oluyoruz hakaret etmiş oluyoruz. 
Hadsizler, TOGG ve soğanı karşılaştırıyorlar… Bu yakıştırmayı yapmak üreten insana haksızlık. Togg ayrı soğan yani gıda ayrı. Et ile ilgili benzer spekülasyonlar yapıyor. 


14 MAYIS SEÇİMİ MİLLİ GÜVENLİK MESELESİDİR
Bu seçim bir milli güvenlik meselesi haline gelmiş bir seçimdir. Çünkü kendilerini milliyetçi olarak tanımlayanlarla ve bu tanımlarına uygun davranışları sergilemeyenlerle bütün davranışlarını millilik ve yerlilik yer alan ve 21 yıldır bu ülkede iktidar olan Cumhurbaşkanımızın başkanlığındaki bir hükümetin ikame edilmesini isteyenler var. Terör örgütleriyle aleni iş tutanlar var. Bunların nihai amaçlarının ne olduğunu biz görüyoruz. Bunlar bizim İHA’larımızdan SİHA’larımızdan gurur duymayanlar. Bunlar 14 Mayıs akşamı iktidar olmuş olsalar bunalrın yapacakları ilk şey sınırın öbür tarafındaki operasyonları durdurmak.
Mansur Yavaş’ın açıklamalarına da cevap veren Kirişçi ben bunların ruh sağlığının yerinde olmadığını düşünüyorum. Yerlilik ve Millilik meselesinin bizim temel zihniyetimiz olarak durduğumuz yer belli. Bunun ürünü olarak da dışarıya bağımlı olduğumuz tüm ürünleri yerlileştirmeye ve millileştirme çabasındayız. Sizin bunlarla ortaklığın anlamı ne çükü onlar “bizim sürgünde olanlarımız tekrar gelecekler, hapiste olanlarımız serbest bırakılacaklar demiyor mu? Bizim bu ifadelerden anlamamız gereken bu sınır operasyonların duracağı değil mi? İHA’ların SİHA’ların ve uçakların hangarlara kapatılacağı ve üzerlerine tekrar bez örtüler örtülerek çürümeye bırakılacağı değil mi? Biz bu filmleri gördük” ifadelerini kullandı.

Kandildkileri niye muhatap alıyorsunuz? Kendi işinizi yapın bu görüşmeler niye yapılıyor. 

Bu ülkenin TOGG’uyla iftihar etmeniz gerekmez mi? Bulunan Doğalgaz’a bile bu Putin’in gazı diyen hanımefendi.. Bu ülkenin ürünlerinin yerlileştirilmiş ve millileştirilmiş bir dönemde bundan siz nasıl rahatsız olursunuz?


EN BÜYÜK İSRAF MUHALEFET
Muhalefetin kendisi israf.. Bu ülkenin muhalefetten kurtulduğu dönem en büyük israftan kurtulmuş olacak…
Muhalefetimiz yerli ve milli değil…

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.