Ankara'da olayların bilançosu açıklandı

Ankara'da olayların bilançosu açıklandı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kızılay'daki gösterilerin ardından milyonluk zararlar tespit edildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesince, Taksim Gezi Parkı'ndaki olayları protesto için Kızılay'da düzenlenen gösterilerde, 16 belediye otobüsü ile otobüs durakları, reklam panoları, kaldırımlar, cam bariyerler, engelli asansörleri ve metro girişlerinin tahrip edildiği, BELSO'ya ait 6 meyve suyu aracının da yakıldığı bildirildi.
16 BELEDİYE OTOBÜSÜ TAHRİP EDİLDİ

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, gösterilerde, çoğu yeni alınan körüklü doğalgazlı belediye otobüsü olmak üzere 16 belediye otobüsünün tahrip edildiği ve kullanılamaz duruma getirildiği kaydedildi.
MEYVE SUYU ARAÇLARI YAKILDI

Kızılay ve çevresinde yaklaşık 60 otobüs durağı ve 100'ü aşkın reklam panosunun kırıldığı, bir kısmının da üzerine yazı yazılarak tahrip edildiği belirtilen açıklamada, göstericilerin Büyükşehir Belediyesi şirketi BELSO'ya ait 6 meyve suyu satış aracını tamamen yaktığı, metro girişleri ve engelli asansörlerini de tahrip ettikleri ifade edildi.

Engelliler tarafından çalıştırılan simitçi tezgahları ve yol kenarlarındaki cam bariyerlerin kırıldığı, kaldırım taşlarının söküldüğü kaydedilen açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarına ait tüm işyeri girişlerinin tahrip edildiği aktarıldı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.