Annenin İddiası Doğru Çıktı

Annenin İddiası Doğru Çıktı

Rize’de bir anne tarafından, 2 aylık bebeğinin ölmeden önce tedavi gördüğü hastanede ayağının kırıldığı iddiası Adli Tıp Kurumu tarafından doğrulandı.

Rize’de meydana gelen olayda Murat (32) ve Özlem Sandalcı (27) çiftinin 2010 yılı Ekim ayında ‘Hürmet’ ismini verdikleri bir erkek çocukları dünyaya gelmişti.

Hürmet bebek 21. gününde fenalaştı. Rize 82. Yıl Devlet Hastanesi’ne götürülen bebeğin, doğuştan kalbinden akciğerlerine giden ana damarlardan bir tanesinin olmadığı tespit edildi. 10 gün bu hastanede tedavi gören bebek daha sonra Trabzon’daki KTÜ Farabi Hastanesi’ne sevk edildi. Farabi Hastanesi’nde bebeğin ayağının kırık olduğu tespit edildi. Bebek burada süren 10 günlük tedavisinin ardından Rize Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gönderildi. Burada tedavisi sürerken bebeğin taburcu edileceği 7 Aralık 2010 tarihinde bebek tekrar fenalaştı. Fenalaşan bebek yeniden Trabzon’daki KTÜ Farabi Hastanesi’ne sevk edildi. Burada yapılan kontrolde bebeğin ayağının kırık olduğu ileri sürüldü. Bebek burada Yenidoğan Yoğun Bakım Servisi’nde bir gün sonra hayatını kaybetti.

Anne Özlem Sandalcı, oğlunun ölümünden iki gün sonra Rize Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek elindeki belgelerle, çocuğunun Rize 82. Yıl Devlet Hastanesi Yeni Doğan Ünitesi’nde tedavi gördüğü sırada ayağının kırıldığı iddiası ile suç duyurusunda bulunmuştu. Rize Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında İstanbul Adli Tıp Kurumu yaptığı inceleme sonrasında bebeğin ayağının kırık olduğu kararını verdi. Olayla ilgili hukuksal süreç devam ediyor.

Öte yandan Anne Özlem Sandalcı yaptığı açıklamada “Bebeğim ambulans ile Trabzon’a götürülürken ayağının şiş olduğunu fark etmiştim. Ambulanstaki sağlık görevlileri serumdan olabileceğini söylemişti. Trabzon’da ise bebeğimin ayağının kırılmış olduğu anlaşıldı. Tedavi altındayken sadece emzirme zamanları çocuğum bana gösteriliyordu. Bebeğimin ayağının ölmeden önce nasıl kırıldığının öğrenilmesini, suçlular varsa cezalarını çekmelerini istiyorum. Bebeğim her gece rüyalarıma giriyor” demişti

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.