Ardahan'da çay Kampanyası

Ardahan'da çay Kampanyası

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Süt tüketiminin artırılması ve çiftçinin sütünün para etmesi için kampanya başlattı.

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Ardahan Merkeze bağlı Sulakyurt köyünde sütlü çay kampanyasını başlattı. Öğüt, köy muhtar evinde gazetecilere yaptığı açıklamada sütlü çayın içilmesi durumunda hem köylü kalkınır hem de içen kişide sağlıklı bir vücuda sahip olur diyerek şunları kaydetti:
’’Merkez köyü olan Sulakyurt köyünde kampanyayı başlatıyoruz. Köyde başlatmamızın amacı daha önce bu köyde ve diğer köylerde dedelerimiz bu sütlü çayı içiyorlardı. Bizde hayvancılık bölgesi olan Ardahan’da süt hayvancılığı gelişsin diye köyde bu kampanyayı başlatıyoruz. Köylü kendi sağmış olduğu sütü getirdi burada herkese ikram ettik. Bizim amacımız şu, araştırmalara göre Türkiye de kalpten ölme vakaları en çok Kuzey Doğu Anadolu bölgesinde yani bizim bu bölgede. Bu bölgede yaklaşık bir günde bir kişi 30 ile 40 çay arası çay içiyor. Devamlı çay içtiği zaman ve çay da bozuk ise midede kanser yapıyor, bağırsaklar da bozuluyor. Ama bu 30 çayın 10’unu sütlü içtiği zaman hem midede rahatlatma oluyor hem de süt tüketimi bu sayede artar. Sınırdan başlatılan bu süt kampanyasını diğer köylüler de dener ve sütlü çay içerek hem köylü kendisine katkı sunmuş olur hem de bol protein alarak sağlıklı bir vücuda sahip olur’’ diye konuştu.
Öğüt, askerimize çocuklarımıza ve polisimize süt verilsin diyerek şöyle devam etti:
’’Öğrenim gören çocuklara süt veriliyor. Bu sütü CHP olarak ilkönce biz kampanyasını başlattık. Çocuklara süt verilsin süt tüketimi olsun. Hatta Mehmetçiklerimize verilsin, orduya, polisimize bunlarda var. Ancak sütten zehirlenen çocuklar oldu. Sütü sade verirseniz çocuğun bağırsakları, midesi buna alışık olmadığı için zehirlenebilir ama sütü çaya katar verirseniz hiçbir şekilde bağırsaklarda bozulma olmaz. Ben buradan öneriyorum Sağlık Bakanlığı daha iyi bilir ama çocuklara hem çayı sevdirelim hem Rize kalkınsın hem de hayvancılık yapan köylülerimiz kalkınsın’’ dedi.





Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.