Arınç: Karayılan iddiaları doğrudur

Arınç: Karayılan iddiaları doğrudur

Başbakan yardımcısı Arınç Karayılan iddialarıyla ilgili soruya "iddialar doğrudur ben gariplik olduğunu söylemiştim" diye yanıt verdi...

Terör örgütü PKK'nın Kandil'deki bir numaralı ismi Murat Karayılan'ın yakalanıp bırakıldığı iddialarını değerlendiren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "İddialar doğrudur, ben bir gariplik olduğunu söylemiştim.  İran ile PKK arasında pazarlık olabilir. yakında kokusu çıkar." dedi.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI: İSTİHBARAT BİRİMLERİ AÇIKLAMADAN TEMKİNLİ YAKLAŞMAK LAZIM

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, terör örgütü elebaşlarından Murat Karayılan'ın yakalandığı, daha sonra bırakıldığına ilişkin haberleri, ''İstihbarat birimleri açıklamadan inanmamak, temkinli yaklaşmak lazım'' diye değerlendirdi.

Yılmaz, TBMM'de AK Parti Grup toplantısı öncesi gazetecilerin, ''İran'ın Murat Karayılan'ı yakaladığı, daha sonra serbest bırakıldığı''na yönelik haberlere ilişkin sorusunu yanıtladı.

Bakan Yılmaz, ''İstihbarat birimleri açıklamadan inanmamak, temkinli yaklaşmak lazım'' dedi.

KARAYILAN İLE İLGİLİ İDDİALAR NEYDİ?

Yeni Şafak Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi'nin aktardıklarına göre; İran'ın PKK'nın Kandil'deki bir numaralı ismi Murat Karayılan'ı yakalayıp sonra serbest bıraktığı iddia edilmişti.

İddiaya göre yanındaki bir grup PKK yöneticisiyle birlikte Urumiye kentine götürülen Karayılan, kanlı örgütle yapılan pazarlıkların ardından serbest bırakılmıştı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.