Artvin Valisi , Murgul'da İncelemelerde Bulundu

Artvin Valisi , Murgul'da İncelemelerde Bulundu

Artvin Valisi Necmettin Kalkan, Murgul ilçesinde incelemelerde bulundu, Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı'nı ziyaret ederek, ilçenin sorunları hakkında bilgi aldı.

Artvin Valisi Necmettin Kalkan, Murgul ilçesinde incelemelerde bulundu, Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı'nı ziyaret ederek, ilçenin sorunları hakkında bilgi aldı.

Vali Kalkan'ı, Murgul Kaymakamı Bilal Özkan ile kurum amirleri kaymakamlık binası önünde karşıladı. Daha sonra Kaymakamlık makamına giden Vali Kalkan, Özkan'dan ilçenin sorunları hakkında bilgi aldı.

Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu tarafından TOKİ'ye yaptırılan "Sevgi Evleri" inşaatında incelemelerde bulunan, Kalkan, ardından Murgul Belediye Başkanı Mehmet Yıldırım'ı makamında ziyaret etti, Başkan Yıldırım'dan belediyenin hizmetleri ve sorunları hakkında brifing aldı.

Belediye ziyaretinin ardından cadde boyunca vatandaşlarla ve esnaflarla tokalaşan Vali Kalkan, beraberindekilerle birlikte ilçede Murgul Çocuk Yuvasını ziyaret etti. Burada çocuklarla yakından ilgilenen Vali Kalkan, daha sonra çocuklara çeşitli hediyeler verdi. Yuva Müdürü Nazan Çelik'ten kurumla ilgili bilgi alarak personel ile bir süre görüştü.

Damar Beldesine de giden Kalkan, Belde Başkanı Yaşar İnal'ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştükten sonra son ziyaretini etnografya müzesine yaptı.

Vali Necmettin Kalkan, ziyaretin sonunda gün boyu kendisini takip eden basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Murgul'da Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu tarafından yapılmakta olan "Sevgi Evleri" inşaatının önümüzdeki yılın Temmuz ayında bitirilerek hizmete açılacağını belirterek, şunları söyledi:

"İlimiz için önemli yatırımlardan biri. Daha sonra Murgul Belediye Başkanımızı makamında ziyaret ederek ilçenin sorunları hakkında bilgi aldık. Akabinde Murgul Çocuk Yuvasını ziyaret ederek burada kalan 0-6 yaş grubundaki 35 çocuğumuzla birarada olduk. Buradaki yönetici arkadaşlarla yuvanın sorunları hakkında görüş alış verişinde bulunduk. Ardından Damar beldesine giderek belediye başkanını makamında ziyaret ettik. Murgul-Damar karayolunda devam eden yol çalışmalarını da yerinde görmüş olduk.

Her zaman söylediğim gibi Artvin, coğrafyası oldukça sert bir kent ama devletimizde bütün kurum ve kuruluşlarının imkanlarıyla yatırım yapmaya devam ediyor. Umuyorum ki hem mahalli idareler hem genel idarenin taşra teşkilatı el ele vererek bu yatırımları en kısa sürede tamamlayacak. Bizler de bu yatırımların takipçisi olacağız. Yerine yenilerinin takipçisi olacağız.

Yol çalışmalarının geciktiğini biliyoruz. Emisyon asfaltın bu mevsimde atılabileceğini arkadaşlarım söyledi. Ama dediğim gibi sonuçta doğa ile mücadele ediyorsunuz Anadolu'da yol yapma buradaki kadar zor değil. İmkanlar biraz daha iyi ve şartlar daha kolay. Siz de gördünüz bu coğrafyadaki bin kadar nüfus için devletimiz bütün imkanları kullanmış. Gayet güzel ve geniş yol yapımına başlamışlar. Yolun asfaltını da inanıyorum ki önümüzdeki birkaç ay içerisinde atacaklar. Bu asfaltın daha iyi hale getirilmesi önümüzdeki yıl belki bir kat daha atarak daha iyi hale de getireceğimizi düşünüyorum."

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.