Artvin’in Eksiklikler Masaya Yatırıldı

Artvin’in Eksiklikler Masaya Yatırıldı

Nusret Durur’la Bölgenin Sesi programında bu hafta doğal güzellikleriyle çekim merkezi haline gelen Artvin’de turizm konusunu ele aldı.

Turizm işletmecileri, STÖ temsilcilerinin katıldığı programda kent geneli gibi Yusufeli ilçesinin de eksikliklerine dikkat çekildi.Binlerce turistin uğrak yeri haline gelen bölgede altyapı yetersizliğinden konaklama tesislerine kadar birçok noktaya parmak basan katılımcılar,noksanlıkların giderilmesi halinde ciddi ölçüde gerek ekonomik gerekse sosyal canlılık yaşanacağını belirttiler.
Canlı yayına telefonla bağlanarak kentin geleceğinin turizmde olduğunu belirten Artvin Valisi Necmettin Kalkan, av ve yaban hayatı geliştirme niteliği taşıyan sahada,Doğa ve Milli Parklar Müdürlüğünün yürüttüğü çalışmalara halkın da destek vermesi gerektiğini kaydetti.Vali Kalkan,turist sayısının artırmak için daha fazla tesis yapmalıyız dedi.
Programa katılan bir diğer isim Ak Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla ise;yeni Şubat ya da Mart ayı sonrası yeni yol ile birlikte Yusufeli’nden Artvin’e ulaşım noktasında büyük bir rahatlama yaşanacağını aktardı.Kışla,bölgenin ciddi yatırımlara ihtiyacı olduğunu belirtti.
CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan;kente hizmet konusunda gerek muhalefeti gerekse iktidar kanadı ile ortak bir duygudan hareket edildiğine dikkat çekti ve Artvin turizmin başkenti olmalıdır şeklinde konuştu.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.