Asgari Ücret 5.000 TL Oldu , Darısı Başka Asgari Ücretlilerin Başına

Asgari Ücret 5.000 TL Oldu , Darısı Başka Asgari Ücretlilerin Başına

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç toplu sözleşme sonrası açıklamalarda bulunarak belediyede asgari ücretin en az 5.000 TL olarak uygulanacağını müjdeledi. 5.000 TL'lik asgari ücret kararı sonrası işçiler davul zurna ile belediye önünde halay çektiler.

Belediye çalışanlarını kapsayan anlaşma Sarıyer Belediyesi ile DİSK arasında oldu. Belediye işçilerinin en az ne kadar maaş alacakları ile ilgili gerçekleştirilen yorucu toplantıların ardından ise işçileri sevindiren karar çıktı. Sarıyer Belediyesi'nde görev yapan işçilere en az 5.000 TL maaş ödenmesi kararlaştırıldı. 

BELEDİYE İŞÇİLERİ İÇİN ASGARİ ÜCRET 5.000 TL OLDU


Çok sayıda belediye personelini kapsayan anlaşma Sarıyer Belediyesi ile DİSK Genel-İş Sendikası arasında imzalandı. Karar sonrası imza töreni gerçekleştirildi. İmza törenine Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ile birlikte CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu katıldı. Tören kapsamında CHP'li Sarıyer Belediye Başkanı işçilere müjdeli haberi verdi.

Bir küçük konuşma yapan Belediye Başkanı her daim emekçilerin yanında olduğu söyledi. Bu yolda birlikte yürüdüklerinin altını çizen Şükrü Genç toplu sözleşme görüşmelerinin çok başarılı geçtiğini ifade etti. Genç maaşlara ilişkin ise "Herkese örnek olmalı. Burası bir devlet kurumu, bu nedenle her şeyin cevabının bulunacağı bir toplu sözleşme yaptık. Şimdi bizim belediyede asgari ücret 5 bin TL oldu." ifadelerini kullandı. 

 

45 SAATLİK ÇALIŞMA SÜRECİ 40 SAATE DÜŞÜRÜLDÜ

Haberler Com sitesinde yer alan haberde; CHP'li Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç toplu sözleşme kapsamında çalışanlara sağlanan diğer hakları da açıkladı.

Çalışanlar için çalışma saati ve ek ödeme düzenlemesi yapıldığını ifade eden Genç "Sarıyer Belediyesi'nde asgari ücret 5.000 TL olmuştur. İkramiyeleriyle bu rakam 5.400 TL olacaktır. Ayrıca, 45 saat olan haftalık çalışma süresi 40 saate düşürülmüş, mesai ücretleri, yıllık izin sürelerindeki artışların yanında, sgkbulteni.com, çalışanların birçok hakları düzenlenmiş ve geleceğe yönelik bir güvence sağlanmıştır." diye konuştu. 

Genç konuşmasının son bölümünde ise alınan kararın herkese örnek olması gerektiğini vurguladı. Ekonomi başlıklarına da çok kısa değinen Şükrü Genç, keşke dolar kuru da 1 TL olsaydı dedi. 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.