Aslankaya'dan Ortadoğu Politikası'na Eleştiri

Aslankaya'dan Ortadoğu Politikası'na Eleştiri

CHP Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya, İsrail’in güvenliği için Türkiye sınırları içerisinde güvenlik kalkanı oluşturulmasından dolayı hükümeti eleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya, yaptığı açıklamada İsrail’in güvenliği için Türkiye sınırları içerisinde güvenlik kalkanı oluşturulmasından dolayı hükümeti eleştirdi.

CHP Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya yaptığı basın açıklamasında İsrail’in güvenliği için Türkiye sınırları içerisinde güvenlik kalkanı oluşturulmasına izin veren hükümetin Arap ülkelerine karşı sıcak tavırlar sergileyerek suçunu ört pas etmeye çalıştığını belirterek “Perdenin önünde sözüm ona İsrail ile didişen hükümet, perde arkasında Türkiye’yi İsrail’e kalkan yapmıştır. Bu projenin tek patronu ABD’dir. Bu radar sistemi İran’dan gelecek bir füze saldırısına karşı İsrail’i koruyacaktır. Malatya’da kurulacak sistemin kontrol paneli İsrail’in elinde olacak. İsrail sadece İran’ı değil Türkiye sınırları içerisinde uçan kuşu bile takip edebilecek. 9 vatandaşımızı hunlarca katleden ve karşısında özür bile dileyemeyen İsrail için verilen bu tavizin karşılığında hiçbir şey alınmamıştır. Başbakan Türk halkını aldatmıştır. Mavi Marmara gemisinde katledilen insanlarımızın aileleri aldatılmıştır. Gazze halkı aldatılmıştır. Öte yandan Başbakan Tayip Erdoğan’ın Afrika seyahatinin reklam şirketlerinin eliyle yürütülen bir kampanya olduğu ortaya çıkmıştır” dedi.



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.