Aslankaya:'kaçak çay işiyle uğraşanların açıklansın'

Aslankaya:'kaçak çay işiyle uğraşanların açıklansın'

CHP Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya, 204 bin ailenin ekmeğiyle oynayarak Rize'de kaçak çay işiyle uğraşanların açıklanmasını istedi.

CHP Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya, ülke genelinde kaçak çay ile mücadele edildiğini, ancak geçimini çaydan sağlayanların üreticiye ihanet ettiğini iddia etti. Aslankaya ayrıca kaçak çayı Rize'ye getirenlerin de kimler olduğunun açıklanmasını istedi.

Aslankaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, Rize'de en son 37 ton 500 kilogram kaçak çay yakalandığı haberinin basına yansıdığını hatırlatarak, ''Çaydan yaklaşık 204 bin aile gelir elde ediyor. Türkiye'nin milli ürünü olabilecek ürünlerin başında geliyor. Doğu Karadeniz'de insanlar her şeyi çay üzerinden tartışıyor. Çayın başkenti diye adlandırılan Rize'de kaçak çay yakalanıyor. Bu çok düşündürücü olduğu kadar çok büyük bir ihanetin belgesidir'' dedi.

Çay üreticisine ihanet edenlerin kamuoyu önünde açıklanmasını isteyen Aslankaya, ''204 bin çay üreticisinin hakkına tecavüz eden insanlar kamuoyu önüne açıklanmalı. Ülke genelinde kaçak çay ile mücadele edilirken, çaydan ekmek yiyenler üreticiye ihanet ediyor. Bunları halk bilmeli. Gerekirse bu insanlara bir daha yaş çay verilmemesi için ilgili kurumlar bu alanda çalışma yapmalı. Fabrika işletiyor gibi görünüp gümrük kaçağı çay işlerine bulaşanları çay üreticisinin öğrenmek en doğal hakkıdır. Üreticiler bu anlamda desteklenmeli. sistemin içindeki çürükler arındırılmalıdır'' diye konuştu.

Aslankaya, yaş çay sektöründe müstahsilin korunmasız bırakıldığını, bazı illerde iflas eden firmaların Rize'den yaş çay ve kuru çay toplayarak, paralarını ödemeden ortadan kaybolduğunu savundu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.