Aslankaya:’Yanlış Yönet, Halka Ödet’

Aslankaya:’Yanlış Yönet, Halka Ödet’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya, Hükümetin bugünden geçerli olmak üzere akaryakıt, doğalgaz, elektrik ve buna bağlı olarak iğneden ipliğe herşeye yapılan son zamları, “Hükümetin, elini vatandaşın cebinden çekme niyeti olmadığı görülmektedir.” diyerek eleştirdi.

Yazılı açıklama yaparak Hükümeti eleştiren Aslankaya, “Yıllarca ekonomide başarı masalı anlatan AKP’nin maskesinin düştüğünü, iktidarın; kendinden önceki iktidarların yaptığı reformların, devlete ait varlıkların satışının ve başta on yılda yedi tane mali af olmak üzere bir defalık etkisi olan önlemlerin arkasına sığınarak işi idare ettiği ortaya çıkmıştır. Seçim döneminde sıcak parayla hormonlanan ekonomi hızla yavaşlamaktadır. Bütçede evdeki hesap çarşıya uymamaktadır.” dedi.

Hükümetin, 2013 Bütçesini hazırlayamaz duruma düştüğünü öne süren CHP İl Başkanı Aslankaya, “Başbakan da zam talimatını verip bu beceriksizliğin faturasını vatandaşa kesmiştir. Önce akaryakıt, içki, araba ve tapu harçlarına zam yapılmış, daha sonra da Nisan ayında sırasıyla yüzde 19 ve yüzde 8 oranında insafsızca zam yapılan doğal gaz ve elektriğe bir kez daha bu günden geçerli olararak yüzde 10’a varan zamlar yapılnıştır. Hükümetin vatandaşın cebinden elini çekme niyeti olmadığı açıkça görülmektedir.” ifadelerini kullandı.

DÜNYANIN EN PAHALI BENZİNİ

AKP’nin benzinden aldığı vergide dünya şampiyonu olduğunu, son zamlarla mazotta da ikincilik koltuğuna oturduğunu belirten Aslankaya, “Artık dünyada en pahalı benzini biz tüketiyoruz. Başbakan, kendisinin de kullandığı lüks ithal arabalara dokunmamış, zaten sıkıntıda olan yerli sanayinin ürettiği, orta ve dar gelirlilerin alabildiği arabaların vergisini artırmıştır. Yine borç taksitlerini ödemek için boğazından keserek zorlukla ev sahibi olmaya çalışan vatandaşlarımızın ödeyeceği tapu harçlarına da zam yapmıştır. Yüksek vergi oranları nedeniyle kaçağın ayyuka çıktığı içkilerden alınan vergiler daha da artırılmış, yeni ölüm vakalarının yolu açılmıştır.” dedi.

Son zamlar neye yol açtı?

• 44 milyon kişi iki günde bir bir kap et yemeği yiyemiyor,
• 26 milyon kişi eskiyen kıyafetinin yerine yenisini alamıyor,
• 42 milyon kişi borç altında eziliyor,
• 49 milyon insan ay sonunu ucu ucuna getiriyor,
• 61 milyon kişi konut masraflarından şikâyet ediyor,

Yeni zamlarla ülkede vatandaşların daha da ezildiğini ve fakirleştiğini kaydeden CHP Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya, açıklamasına şöyle devam etti:

“Son dönemde ekonominin yavaşlaması nedeniyle zorlanan inşaat, otomotiv ve ulaştırma gibi sektörler satış ve üretimde daha da sıkıntı çekeceklerdir. Bu sektörler işçi çıkarmak zorunda kalacaklardır. İşsizlik artacaktır. Vatandaşın cebinden zamlarla çekilen milyarlarca lira AKP’nin beceriksiz belediyelerinin tamamlayamayıp hükümete devrettiği metro inşaatlarına, Başbakanlığın lüks araba, uçak alımlarına, yapılacak saray inşaatına, gidecektir.”

SIKINTININ TEK NEDENİ BECERİKSİZ AKP KADROLARI

“Ekonominin içine düştüğü bu durum ne dünya ekonomisindeki sıkıntılarla, ne de Suriye kriziyle açıklanabilir. Sıkıntıların tek sebebi vardır, o da beceriksiz AKP yönetimidir. Ekonomiden sorumlu Bakanların biri frene basalım derken diğeri gaza basalım demektedir. Araba şarampole yuvarlanmak üzereyken ekonomiden sorumlu bakanlar post kavgasına düşmüş, kimin direksiyona geçeceğini tartışmaktadır. Bu kavganın sonunda 70 milyon vatandaşımızın acil servis kapısına düşme riski vardır.”

VATANDAŞ ENDİŞE İÇİNDE

“Ekonomi hızla AKP’nin yanlış politikaları sonucunda kısır bir döngüye girmektedir. Ekonomi yavaşladıkça geliri artmayan vatandaşlarımız 2011 seçim döneminde AKP’nin sıcak paraya dayanarak dağıttığı kredilerin taksitleri altında ezilmektedir. Bir de hükümet yeni vergiler koydukça, yeni zamlar yaptıkça vatandaş evinin tapusunu, arabasının ruhsatını bankalara kaptırma korkusuna kapılmaktadır.”

İNSANIMIZ MUTSUZ

“Bu, her yeni güne şehit haberleriyle uyanarak acıya boğulan insanlarımızın mutsuzluğunu daha da artırmaktadır. Herkesin kendi gibi İstanbul Boğazındaki evinden ahkâm kestiğini zanneden Başbakan ise balyozla halkın sesini kısmaya çalışıp, zam sopasını milletin sırtına indirmektedir.”
“Diğer taraftan, ‘IMF’den alan el değil veren el olduk’ diye böbürlenen Başbakan’ın tam da IMF heyeti teftiş için Türkiye’deyken bu zamlara izin vermesi, acaba yalnızca bir tesadüf müdür? Yoksa Başbakan IMF’den talimat almaya devam mı etmektedir? Zamlarla vatandaştan alıp IMF’ye borç mu veriyoruz?”

AKP’nin ‘yanlış yönet, halka ödet’ yaklaşımının faturasının her geçen gün daha da arttığını kaydeden Aslankaya, “Bunların ekonomi politikalarından anladığı zam ve zulümdür. Başbakan’a çağrımız, Allah için bir defa da doğru bir iş yapması ve bu zamları geri almasıdır.” dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.