Atatürk'e büyük terbiyesizlik!

Atatürk'e büyük terbiyesizlik!

Şanlıurfa'da, Mazlum- Der üyesi bir grup, ilköğretimde okutulan öğrenci andının kaldırılması için bir araya geldi

Yeni ders yılının ilk gününde, Mazlum- Der Şanlıurfa Şube Başkanı Avukat Ömer Sinikan ve yanındaki 10 kişilik grup, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne geldi.

Ellerinde, ’Çocuğumun varlığı hiç kimsenin varlığına armağan olmasın. Andımız ve Milli Güvenlik dersi kaldırılsın’ yazılı pankart taşıyan grup, İl Milli Eğitim Müdürlüğü girişinde gazetecilere açıklama yaptı.

Grup adına basın açıklamasını Mazlum- Der Şube Başkanı Ömer Sinikan okudu. Sinikan, öğrencilere okutturulan andın, Atatürk’ü kast ederek ölmüş gitmiş bir komutana ithafen yaptırıldığını söyleyerek, şöyle devam etti:

"Ölmüş gitmiş bir komutana ithafen yaptırılan bu yemin; temel hak ve özgürlüklere, insan haklarına aykırıdır. Başta çocuk hakları sözleşmesi olmak üzere birçok sözleşmeye aykırıdır, ilahi ve doğal hukuka aykırıdır.

Türkiye’nin çok kimlikli ve kültürlü yapısına da taban tabana zıt olan bu yemin metni; toplumun tek tipleştirici, toplumda farklılıkları yok sayıcı, ilkel Türkçü, milliyetçi zihniyetlerin dayattığı militarist bir zulüm ve işkencedir.

Adına ’Andımız’ denen ve çocukların eğitim hakkını ipotek altına alan bu ideolojik yeminin biran evvel kaldırılmasını ve ilköğretim okullarında okutulmamasını talep ediyoruz."

Sivil polislerin de önlem aldığı açıklamanın sona ermesinin ardından Mazlum- Der üyeleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünden ayrıldı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.