Atık yağlar yakıta dönüştürülecek

Atık yağlar yakıta dönüştürülecek

Rize Belediyesi tarafından 3 yıl önce başlatılan Bitkisel Atık Yağların Toplanması Projesi ile çevre kirliliği önlenirken, ülke ekonomisine katkı sağlanıyor.

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği’ne göre belediyeler, bitkisel atık yağları evlerden de toplayacak. Rize Belediyesi de özel bir firma ile yapmış olduğu çalışma sonunda üç yılda toplattığı 100 tona yakın atık yağları geri dönüşüm ile yakıta dönüştürüldü.

Rize Belediyesince yetki sınırları içerisinde yapılmış denetimlerde 130 tesise ulaşılmış, bitkisel atık yağ oluşumuna sebep olan 78 tesis adres ve isim bazında kayıt altına alınarak yıllık atık yağ miktarları tespit edildi.  2008 yılından bu yana 100 ton’a yakın bitkisel atık yağ toplanarak geri dönüşüme kazandırılması sağlandı.

Konuyla ilgili bilgilendirme toplantıları yapan Rize Belediyesi Çevre Koruma ekipleri “bu projeye herkesin destek vermesi gerektiğini” belirtterek, iş yerleriyle sınırlı başlatılan çalışmada evlerle bağlantıya geçilerek dağıtılacak olan uygun bidonlar eşliğinde yetkili firma tarafından periyodik olarak atık yağlar toplanarak Biodizel yakıt dönüşümü için kullanılacağını söyledi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.