Atilla Kavdır hayatını kaybetti

Atilla Kavdır hayatını kaybetti

Antalya'da çift kol nakli yapılan Atilla Kavdır hayatını kaybetti..

Türkiye'nin ikinci çift kol nakli gerçekleştirilen 34 yaşındaki Atilla Kavdır, tedavi edildiği Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nden 30 Mart tarihinde taburcu edilmişti.
1 AY ÖNCE HASTANEYE GERİ DÖNMÜŞTÜ

Cihan Topal'dan sonra Türkiye'nin ikinci çift kol nakli yapılan Atilla Kavdır, iyileşip hastaneden taburcu olduktan sonra, aşırı ilgiden rahatsız olduğunu söyleyerek bir ay önce hastaneye dönmüştü. Fizik tedavi gören Kavdır, çift kol naklinden 101 gün sonra bugün saat 16.00'da, böbrek ve kalp yetmezliğinden hayatını kaybetti.
CİHAN TOPAL'IN DURUMU İYİ

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 2010 yılında başarıyla çift kol nakli yapılan Cihan Topal ise bugün Antalya'daki Cengiz Topel İlköğretim Okulu'nda öğrencilere süt dağıtımı törenine katıldı. Cihan Topal, öğrencileri Aydın'dan getirdiği erekleri de dağıttı.

Enfeksiyon kaptığı için tekrar hastaneye kaldırılan Kavdır hayatını kaybetti.

Geçtiğimiz mart ayında taburcu olan Kavdır, ”Bugünden itibaren evimde olacağım için çok mutluyum. Çocuklarımla bu akşam evimde buluşacağım” sözleriyle sevincini anlatmıştı.
NAKİLDE İKİNCİ ÖLÜM

Akdeniz Üniversitesi’ndeki nakillerin ardından Hacettepe’de gerçekleştirilen ve dünyada ilk olma özelliği taşıyan aynı anda çift kol ve çift bacak nakli yapılan Şevket Çavdar’ın ölümü de, tartışmaları beraberinde getirmişti. Çavdar'ın ardından Kavdır'ın da vefatı bu yöndeki tartışmaları daha da büyüteceğe benziyor..

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.