Ayağa kalkan şoför facia yarattı

Ayağa kalkan şoför facia yarattı

Tokat'ın Niksar ilçesinde, içinde 26 kişi bulunan otobüs karşı şeride geçerek yan yattı: 1 ölü, 25 yaralı... Yolcular, 'Sürücü uykusunu dağıtmak için sürekli ayağa kalkıyordu' iddiasında bulundu.

Kazada 61 yaşındaki Şevki Ölmez otobüsün altında kalarak hayatını kaybetti, 2'si ağır 25 kişi yaralandı. Otobüs sürücüsü Hikmet Demir kamyona çarpmamak için direksiyonu kırdığını söylerken, yolcular ise şoförün uykusunu dağıtmak için ayağa kalktığı sırada kazanın meydana geldiğini iddia etti.

Ankara'dan Bayburt'ta gitmekte olan Hikmet Demir yönetimindeki yolcu otobüsü, saat 02.30 sıralarında Niksar ilçesine 15 kilometre kala yoldan çıkarak karşı şeride geçti, yaklaşık 20 metre ilerledikten sonra yol ortasına yan yatarak devrildi.

23 yolcu ve 3 otobüs personelin bulunduğu otobüste bulunan 61 yaşındaki Şevki Ölmez, devrilen otobüsün altında kalarak olay yerinde hayatını kaybetti, 25 kişi de yaralandı.

Kazada hafif yaralanan yolcular otobüsün çatlayan ön camını kırarak dışarı çıktı. Kazayı görerek duran vatandaşların yardımıyla otobüsteki yaralı yolcular çıkartılırken 25 yaralı, olay yerine gelen ambulanslarla Niksar, Erbaa ve Tokat Devlet Hastanelerinde tedavi altına alındı. Kazada hafif yaralanan otobüs sürücüsü Hikmet Demir, kazaya solladığı kamyonun neden olduğunu söyleyerek,"Bir kamyonu solluyordum, yanından geçerken otobüsün üzerine doğru geldi. Bende çarpmamak için direksiyonu sol tarafa kırdım." dedi.

Araçta bulunan yolcular ise sürücünün uykusuz olduğunu, uykusunu dağıtmak için sık sık ayağa kalktığını, son ayağa kalmasında ise hakimiyeti kaybederek kazanın meydana geldiğini iddia etti.Tokat Devlet Hastanesine kaldırılan iki yaralının durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenilirken diğer yaralıların ise durumlarının iyi olduğu belirtildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.