Ayar: Rize 2012'de Yatırım Zengini Oldu

Ayar: Rize 2012'de Yatırım Zengini Oldu

Ak Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, 2012 yılının Rize'de yatırımların hayata geçirildiği yıl olduğunu söyledi.

Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, 2003 yılında iktidara geldiklerini ve iktidarlarında Rize'de birçok başlanmamış ya da başlanmadan durdurulmuş proje olduğunu söyledi.
Ayar, "Birkaç örnek vermek gerekirse; Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Karadeniz Sahil Yolu, Kültür Siteleri, Hizmetiçi Eğitim Merkezleri gibi birçok projeyi hayata geçirdik. Bu yatırımlar tamamlanırken Rize'nin ihtiyaçlarına göre yeni projeler hazırladık. Türkiye'de 5 adet bulunan Diyanet Eğitim Merkezi, Rize Devlet Hastanesi, Kaçkar Devlet Hastanesi, Adliyeler, Hükümet Binaları, modern okullar hep bizim iktidarımızda ilimize kazandırıldı. Yatırımlarda en büyük payı şimdiki adıyla Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine verdik. Buna paralel olarak Üniversite bünyesindeki Tıp Fakültesi ve Tıp Fakültesi binası, Diş Hekimliği, Mühendislik, İktisadi ve İdari Bilimler, Mimarlık ve Güzel Sanatlar, Hukuk başta olmak üzere birçok fakülteyi üniversitemize kazandırdık. köydes projeleri kapsamında da ilimize büyük yatırımlar yapıldı. Spor tesisleri, gençlik merkezi inşaatları ve 3 bin kişilik Kapalıspor Salonu- Olimpik Yüzme Havuzu inşaatına da başladık." diye konuştu.

"2 BİNDEN FAZLA VATANDAŞIMIZI İŞ SAHİBİ YAPTIK"

Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYÇP) kapsamında Rize'de 2 binden fazla kişiyi işsahibi yaptıklarını ifade eden Ayar, "Rize'ye kazandırdığımız, Türk Telekom bünyesinde kurulan AssisTT Çağrı Merkezi'nde şu an 350 dolayında gencimiz işe başlamıştır. Bu sayıyı önümüzdeki süreçte 900'e çıkarmayı hedefliyoruz. Rize'de işsiz gencimiz olsun istemiyoruz. Bu konuyu çok önemsiyor ve işsizliğin önüne geçebilmek adına yeni istihdam yolları arıyoruz." diye konuştu.

Ayar, Ak Parti'nin 2011 yılında ülke genelinde tüm zamanların en fazla yatırımını yaptığını hatırlatarak şöyle dedi: "Bu yıl, 2011 yılından daha fazla yatırım yapılacağını söyleyebilirim. 2012 yılı ilimizde yatırımların hayata geçirildiği yıl olmuştur. Çıta her geçen yıl yükselecek. 2013 yılının da 2012 yılından daha iyi bir yıl olacağını şimdiden belirtebilirim. Bu zamana kadar hayali kurulan Ovit Tüneli'nin, 13 Mayıs'ta, Başbakanımızın katılımıyla temel atma törenini gerçekleştireceğiz. En az Ovit Tüneli kadar maddi yükümlülüğü olan Güney Çevre Yolu inşaatına da start verdik. İyidere-İkizdere duble yolunun 17 kilometresi bitirilmiş, kalan kısmını ihale hazırlıkları da devam etmektedir. Derepazarı-Kendirli, Pehlivantaşı-Yolbaşı-Kalkandere, Güneysu-Büyükköy, Kaçkar Devlet Hastanesi-Ardeşen arası duble yollarını da kısa sürede hizmete açmayı hedefliyoruz. Rize'yi ulaşımda sorunsuz bir il haline getirmek istiyoruz. Ayder'de kurmayı planladığımız teleferik ve kayak tesisleri ile ilgili etüt çalışmaları devam etmektedir. Turizm Mastır Planı gereği yayla yollarını birleştirme çalışmalarımız sürüyor. Güneysu-Kıbledağı bağlantısını turizme açma çalışmalarımız sona geliyor. Isırlık mevkiinin Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'ne kazandırılması için çalışmalar başlattık. Salarha Tüneli projesi ilimizde yoğun bir şekilde konuşulmakta, bu proje için etüt çalışmalarını sürdürüyoruz. Kalkandere'de kurulacak olan OSB ile ilgili sorunları hallettik. OSB'yi kısa bir sürede bu ilçemize kazandıracağız."


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.