Ayder Kayak Pisti İstiyor!

Ayder Kayak Pisti İstiyor!

Rize’nin Ayder yaylasında Kış bir başka yaşanıyor. 1350 metre yükseklikteki Ayder yaylası kayak turizmi için destek bekliyor.

Türkiye’den 250 turist kayak yapmak için Yurtdışına giderken, Ayder yaylasında Kayak turizmin canlandırılması için Ayderliler kollarını sıvadı.

Yılın yarısı kar altında kalan Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder yaylası bu berekete rağmen kayak merkezi ve pist yok.  Kayak için herşeyin fazlası olduğunu dile getiren Ayderliler Horonla destek istedi.

Araçların arkasına bağladıkları leğen ve tahta parçalarıyla kaymaya çalışan Ayderliler, 1987 yılından beri Turizm bölgesi statüsünde olan yaylada bu işi profesyonelce yapmak istiyor.  Hiç turist gelmediğini belirten Ayder sakinleri “Yaz kış buraya minibüs çalışıyor ama gelen yok. Artık iplerle kayak yapmak istemiyoruz. Leğenle kaymak istemiyoruz. Dağ’da yapılacak bir teleferik ve kayak pisti ile burayı turizme açabiliriz.” dedi.

Teleferikle kayak pisti projesi hayata geçirilirse, Ayder’de günde 4 bin kişi kayak yapabilecek. O zaman bu keyifli manzaraları daha çok turist görecek ve leğenlerin yerini kayak takımları alacak.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.