Ayder’de Ab’yi Konuştular

Ayder’de Ab’yi Konuştular

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odamsı (TTSO) AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Yakup Karbuz, Rize’de yürütülen “Farkı Renkler Bir arada” projesi kapsamında gerçekleştirilen seminerde Avrupa Birliği’nin işleyişini ve kültürel çalışmaların Avrupa-Türkiye arasındaki yakınlaşmayı anlatan bir sunum gerçekleştirdi.

Etkinliğin açılışında konuşan “Farklı Renkler Bir arada” projesinin koordinatörü Yaşar Yeğen, projelerinin ana amacının, Avrupa Birliği üyesi İspanya’da ve üyeliğe aday olan Türkiye’de unutulmaya yüz tutmuş otantik yerel kültür ve folklorun yaşatılması yolu ile kültürel diyalogun ve hoşgörünün tesis edilmesi olduğunu vurgulayarak, “Projenin hedef gurubu; Karadeniz Bölgesi ve Barselona Bölgesi’nde yerel halk arasında bilinen ve yerel kültürü temsil eden sanatçılar, müzisyenler, operatörler, sivil toplum temsilcileri ve bölge halkıdır “dedi.


TTSO AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Yakup Karbuz da yaptığı konuşmada, “Bir doğa harikası olan Ayder’de dahi Avrupa Birliği’nin konuşuluyor olmasının AB konusunda vatandaşların herşeye rağmen ilgisinin sürdüğünün kanıtı olduğunu anlatarak, Avrupa Birliği sürecinin ülkemize yapacağı tüm olumlu katkıların dışında Türk insanına kaliteli bir yaşam öngördüğünü belirtti.
Sunumu öncesi Avrupa Birliği’nin yalnızca politikacı ve AB uzmanlarının bilmesi-anlaması gereken bir süreç olmaktan çıkartılması gerektiğine işaret eden Karbuz, “Süreci bilmemiz, AB’nin işleyiş mekanizmalarından haberdar olmamız demek, olup bitenler karşısında daha aktif ve katılımcı olacağımız anlamına gelecektir. Burada yaratacağımız farkındalık doğaldır ki Türkiye’nin AB üyelik sürecine dolaylı da olsa olumlu katkılarda bulunacak demektir” dedi.
Karbuz AB sunumunun ardından TTSO AB Bilgi Merkezi’nin bugüne kadar yaptığı çalışmalardan da örnekler vererek “TTSO AB Bilgi Merkezi Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yaşayan tüm vatandaşlarımıza ulaşmayı, onları AB konusunda bilgilendirmeyi amaçlamaktadır. Bize AB’ye ilişkin merak ettiğini her konu hakkında ulaşabilirsiniz” dedi.
Öte yandan Farklı Renkler Bir arada Projesi de Nisan ayına kadar çeşitli kültürel etkinliklerle devam edecek.



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.