Ayder`de Sondaj Çalışmaları Başladı

Ayder`de Sondaj Çalışmaları Başladı

Çamlıhemşin İlçesi Ayder Yaylası`nda jeotermal enerji kaynağının yenilenebilmesi ve devamının sağlanabilmesi için yeni sondaj çalışması başlatıldı.

Livadi Turizm A.Ş Tarafından Ayder Yaylasında kaplıca suyu çıkarılması için ilk sondaj çalışması başlatıldı. Sondaj sonucu termal suyun bulunması ile bölgeye büyük yatırımların getirileceği öğrenildi.

 
Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Livadi Turizm A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Osman Güner, bölgede yaptıkları sondaj çalışmalarını olumlu sonuçlanması halinde bölgeye 150 milyon dolar düzeyinde büyük yatırımların getirilmesini amaçladıklarını belirterek şunları kaydetti;

 
“İlk Etapta Bin – Bin 500 Yataklı termal tesislerin kurulmasını hedefliyoruz. Bu tesisleri uluslar arası yatırımcılar tarafından bu bölgeye getirteceğiz. Esas olan termal suyun bulunmasıdır. 4 Farklı noktada sondaj çalışması yürüteceğiz. İhtiyaç fazlası suyu ise bölge tesislerine vereceğiz. Çalışmalarımızı 2 yıl gibi bir zaman dilimi içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. Alt yapının ise bu yıl bitirilmesi bekleniyor. Yani 2012 yılında yatırıma hazır hale getirilecek.” Dedi.

Livadi Turizm A.Ş. Yönetim Kurulu başkanı Osman Güner Bölgeye yatırımları çekersek bu son olamayacak diyerek, “Dünya’da çeşitli tanıtımlar yapılacak. Kurulması planlanan tesiste ilk etapta 750 kişinin istihdam edilmesi planlanıyor. Tesis aynı zamanda olimpik termal havuza sahip olacak ve hobi bahçeleri bulunacak. Aynı zamanda Termal suyun hastalıklara vermiş olduğu faydalara göre Doktorlar tahsis edilecek. 12 Ay hizmete açık olacak olan tesis ile ilgili şimdiden tanıtımlara başladık. 4 Büyük ulusal gazetenin yönetmeni bölgemize gelerek sondaj çalışmalarını yerinde inceledi. Karadeniz’in gelece ile ilgili yönünü değiştireceğine inandığımız büyük bir çalışma ve hayalimizde olan bir yatırımdır" dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.