Ayder'e Dev Hamle!

Ayder'e Dev Hamle!

Rize Ticaret ve sanayi Odası (RTSO), büyük bir projeye daha el atarak kayak merkezinin Ayder'e kazandırılması yönünde çalışma başlatıyor.

Rize Ticaret Odası (RTSO)’nun  Ayder'de yaptığı ve yöredeki turizm işletmecilerinin de davet edildiği meclis toplantısında konuşan RTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Ofluoğlu, Ovit Projesinde sona gelindiğini belirterek “Önümüzdeki aylarda inşat ihalesi  yapılacak ve kış sonunda tünel için ilk kazma vurulacak. Turizm de Rize için olmazsa olmaz sektörlerden biri. Turizm yatırımları konusunda RTSO olarak bu güne kadar fazla etkili olamadık. Şimdi kayak projesini de Ovit Projesi gibi takıp ederek hayata geçireceğiz.” dedi.

Bölgede turizmin 12 aya  yayılmasının zorunlu olduğunu belirten Ofluoğlu, “Bölgemizde çok fazla turizm alternatifleri var ancak en önemlisi kayak turizmi. Ayder’in kış turizm merkezi olması turizm süresini uzatacak. Bölgemizde 12 ay hem yaz hem kış turizmi olacak. Bu konuda söz veriyoruz Rize Ticaret  ve Sanayi Odası olarak bu konunun arkasında duracağız ve takipçisi olacağız.” dedi.

Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi Ayder Yaylası'ndaki Yeşil Vadi Tesisleri Salonunda yapılan  Rize Ticaret ve Sanayi Meclis toplantısında konuşan RTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Ofluoğlu, turizmin Rize için  olmazsa olmaz sektörlerinden biri olduğunu belirterek, RTSO olarak  Rize’de turizmin 12 aya yayılması için çalışmalar başlatacaklarını ve Rize’de hem yaz turizmi hemde kış turizmi olacağının sözünü verdi.


RTSO Meclis Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu’nun yönettiği toplantıda ilk olarak söz alan   Çamlıhemşin Ayder Çevre ve Turizm Derneği Başkanı Ömer Altun, Ayder'de kısıtlı imkanlarla kısıtlı bir sürede turizm hizmeti sunduklarını söyledi.

Kayak tesisinin bölgeye kazandırılması gerektiğini vurgulayan Ömer Altun  “Bizim sorunlarımızın RTSO ile ortak paydaşımız olduğuna inanıyorum. Biz burada turizm faaliyetlerini yaşatmaya çalışırken kısıtlı imkanlarla turizmi sadece yaz sezonunun üç ayına hapsetmiş bulunmaktayız. Acilen kayak merkezini Ayder’e  kazandırıp turizmi 12 aya yaymak gerekmektedir. Bunun için ticaret odamızın bu işe el atmasını bekliyoruz. Bunu gündeme alıp uğraşırsanız bu işin olacağına inancımız tamdır. Ayder’in kazancı Rize’nindir. Rize’nin olanda Türkiye Cumhuriyeti'nindir.  Bu vesileyle gelecekte  Ovit Tüneli ile Ayder kayak merkezini hayata geçirdiğimiz bir Rize ile buluşmayı bekliyoruz”. dedi.

dsc_3387.jpg

Ayder Yaylasına  sahip çıkılmasını isteyen  Ayderli İşletme sahibi Dursun Dalga, hiçbir kuruluşun Ayder’e sahip çıkmadığını, RTSO’nun yaptığı bu toplantıyla Ayder için bir ümit ışığı doğduğunu söyledi.

Ayder’e acilen el atılması gerektiğini vurgulayan Dursun  Dalga “Ayder’i Davos yapacağız diyoruz, projesiz bir yer DAVOS olur mu?  Ayderi kaybediyoruz. Ayder bu güne kadar sahipsiz kalmıştır. İlk defa Ayder’in sorunlarının gündeme geldiği bir toplantı yapıldı. Rize Ticaret ve Sanayi Odası’nın bizlerde üyesiyiz. RTSO'nun, Ayder için  attığı adım, Ayder’in eskisi gibi terk edilmiş bir yer değil, gelişmiş, yaz ve kış turizminin gözdesi bir belde olmasını sağlayacaktır.” dedi.


RTSO Turizm meslek komitesi başkanı ve yönetim kurulu üyesi Ramazan Aydoğan da yayla turizmiyle turizm olamayacağını söyleyerek bölgedeki  alternatif turizm konularında açıklamalarda bulundu. Aydoğan  ”Rize'de kısa süren yaz sezonunu göz önünde tutarsak bir işletmenin ayakta kalabilmesi bu şartlarda mümkün değildir. Aynı zamanda yatırımcıyı bölgemize çekmemiz de mümkün değildir. Bu konuda yalnız yayla turizmi değil  bölgemizin alternatif turizmi ve başka şeyleri de ön plana çıkartmamız  gerekir.  Biz turizmciler iki üç aylık turizm sezonumuzu yıl boyu nasıl sürdürebiliriz, bunun için neler yapabilir, nasıl çözüm üretebiliriz konuları üzerinde durmamız ve çalışmalar yapmamız gerekir. Sağlık turizmi, kültür turizmi, siyasi turizm, kış turizmi ve son yılarda bölgemize ilgi gösteren Arap turistlere yönelik yatırımlar üzerinde durulmalı, tanıtımı bakımından dizi filmlerin ilimizde çekimini sağlamak için çalışmalar yapılmalı. Bunlar hem görsellik açısından, hem de maddi açıdan ilimize katkıda bulunur”.


Toplantının kapanış konuşmasını iki müjdeli haberle yapan RTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Ofluoğlu, “Bilindiği gibi Türkiye'de OSB'si olmayan iki ilden biri idik. Başlattığımız OSB yapımı bazı tapu sahiplerinin itirazı ile yargıya taşınmıştı ve Danıştay kararı ile durdurulmuştu. Mahkeme yeniden bizim lehimize karar verdi ve önümüz açıldı. Kısa sürede OSB’yi harekete geçireceğiz. OSB Rize için çok önemli. Rize hiçbir zaman çok büyük bir sanayi şehri olmayacak ama orta ölçekli de olsa sanayimiz olması gerekli. Burda 2500- 3000 kişi insanımızın istihdam edilmesini planlıyoruz. Bölge için çok önemli bir yatırım. Turizm de bizim olmazsa olmaz sektörlerden bir tanesi. Biz Ticaret ve Sanayi Odası olarak Ovit prjosi ile çok yakından ilgilendik, takip ettik. Rize’mizin hayali olan Ovit Tüneli Projesi şu anda bitti. Bu yıl sonuna kadar inşaat ihalesi yapılacak, kış mevsiminin sonunda da Ovite ilk kazma vurulacak. Bu sayın Başbakanımızın sözü. Biz Başbakanımızın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Kesinlikle geri dönüşü yoktur. Ovit Projesinin bölgemize getireceği ekonomik katkılar yanında turizmimize de çok büyük katkısı olacak. Rize ili Doğu Anadoluya, Güneydoğu Anadoluya en yakın deniz şehri olacak. Bunun bölgemizdeki potansiyeli ne kadar artıracağını hepimiz göreceğiz. Ovit ve OSB projemize gerçekleşti gözüyle bakıyoruz. Aynı desteği şimdi kayak tesisleri projesi için vereceğiz. Kayak tesislerinin Rize’miz için önemine katılıyorum. Biz Ticaret ve Sanayi Odası olarak bugüne kadar bu konuda çok fazla etkili olamadık. Zaman zaman savunsak da gereken ilgiyi gösteremedik. Ama bundan sonra Rize’nin kış sporları merkezi olması için Ayderi aynı Ovit projesi gibi takıp edeceğiz ve kayak merkezimizi Ayder’imize kavuşturacağız. Yöremizde turizmi 12 aya yaymak zorundayız. Diğer alternatif turizmlerde çok önemli ama en önemlisi kayak turizmi. Bu sayede yörede turizm süresi uzayacak. Rize’miz de 12 ay hem yaz turizmi hem de kış turizmi olacak bu konuda söz veriyoruz. Rize Ticaret ve Sanayi Odası olarak konunun arkasında duracağız ve takipçisi olacağız.” dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.