Ayder'e Yakışmayan Görüntü

Ayder'e Yakışmayan Görüntü

Çamlıhemşin'e Bağlı Turizm merkezi Ayder yaylası'nda yoğun çalışma devam ediyor.

Çamlıhemşin'e Bağlı Turizm merkezi Ayder yaylası'na piknik amaçlı gelen vatandaşların bıraktıkları ve gelen yerli ve yabancı turistler tarafından dökülen çöplerin özellikle piknik alanlarında oluşturduğu manzara bölgedeki vatandaşları, özellikle çevreye duyarlı yabancıları tedirgin ediyor.

Ayder'in çıkışındaki piknik alanları ve dere yataklarına biriken çöp yığınları Ayder'e yakışmayan turden..


AYDER BUNU HAKETMİYOR!

Çamlıhemşin'e Bağlı Turizm merkezi Ayder yaylası çöplerle her geçen gün biraz daha kirlenmesi üzerine Çamlıhemşin Belediyesi ve Milli Park Müdürlüğü tarafından Ayder'in her köşesinde yoğun temizlik çalışması başlatıldı.

Ayder'in çıkış noktalarındaki anayol kenarlarına biriken çöp yığınları görenleri hayrete düşürüyor. Gerekli önemlerin alınmadığı için tepki duyan vatandaşlar ise hem sağlıklarıyla oynandığından hem de çöp yığınlarının dere yataklarını tıkandığından şikayetçi oluyor.

Bölgede yaşam süren duyarlı vatandaşlar, verdikleri bilgide, çöp yığınlarının “rezalet” boyutuna ulaştığını aktardı.

MİLLİ PARK MÜDÜRLÜĞÜ VE BELEDİYE HAREKETE GEÇTİ

Haber çalışanları olarak bu çöpler hakkında haber verdiğimiz Milli park müdürlüğü ve Çamlıhemşin belediyesinden olumlu yanıt alarak, “Bizden yardım istenirse, elimizden geleni yaparız” denirken,mili parklar müdürlüğünden aldığımız bilgilerde ise “Bu güne kadar dökülen çöpleri temizliyoruz ,bundan sonra Çöp dökenler hakkında yasal işlem başlatılacak” dendi.

Çamlıhemşin Belediye Başkanı İdris Lütfü Melek : “Bahsedilen bölge bizim sınırlarımızda değil ama istenirse yardımcı oluruz” dedi.

Çevre kirliliğinin caydırıcı cezalarla önlenebileceğinin altını çizen Melek, “Bölge bizim alanımızda değil ancak ihtiyaç duyulursa Çamlıhemşin Belediyesi olarak üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. Çevre kirliliği ile ilgili mevcut ceza ve yasalar kurumların ve belediyelerin çalışmasını zorlaştırıyor. Kirliliği engellemek için trafik cezaları gibi sabit para cezaları gibi düzenlemelere gidilmeli. Önemli olan caydırıcı ve ödenebilir cezalarla çevre kirliğini önlemektir” şeklinde konuştu.

Milli Park Müdürlüğü ve belediye ekpleri tarafından başlatılan çalışmalar vatandaşlar tarafından olumlu karşılandı. Bir ay önce alınan personel ile işe koyulan Milli park müdürlüğü ve Belediye ekipleri Ayder'deki dere yatakları ve piknik alanlarını temizliyor.

Haber: Cemil Kuş


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.