Bakan: Karadenizliler kılıbıktır!

Bakan: Karadenizliler kılıbıktır!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, kadına yönelik şiddetle ilgili açıklama yaptı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, “Karadenizlilerin adı çıkmış, aslında kılıbık adamlardır. Bu kötü bir şey değil ki, algısı farklıdır. Kadına karşı yumuşak, şevkatli davranışları vardır” diye konuştu.

DUYARLI OLUNMASI GEREKİR
Yazıcı, Meclis’te bir grup gazeteciyle sohbetinde, kadına yönelik şiddet konusunda mutlaka çok duyarlı olunması gerektiğini söyledi. Bu konuda getirilecek düzenlemenin mutlaka caydırıcı yaptırımlar içermesi gerektiğini de belirten Yazıcı, kadına yönelik şiddet uygulayanları deşifre eden haberlerin de bu açıdan yararlı sonuç doğuracağını bildirdi.

“Bazı erkeklerin nafakadan kurtulmak için karısını öldürdüğü iddiaları da ortaya atılıyor” sorusu üzerine, “Öyle bir şey olabilir mi? Ödeyemiyor diye öldürmesi olur mu? Adamın hiçbir şeyi yoksa ne olacak? Zaten icra yoluyla maaşının dörtte birine el konuluyor. Onun dışında bir hadise olmaz” diyen Yazıcı, kadına yönelik şiddeti önleme tasarısıyla getirilmek istenen “nafaka fonu”na da şu gerekçeyle itiraz etti:

BOŞANIN BİZ DE PARA VERİRİZ
“Zaten kadınlara yönelik bir sosyal yardım projesi getirmiştik. Projesi olan kadınlara fırsat eşitliği sağlayan bir proje. Ama nafaka fonu diye bir şey olur mu? Nafaka olmaz, yardım fonu olur. Nafaka fonu demek, ‘boşanın biz de para veririz’ demek gibi bir şey de olabilir. Tam olarak ne getiriliyor metni görmediğim için bilmiyorum, Bakanlar Kurulu’na gelince konuşuruz"


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.