Bakan'dan Rize Vergi Rekortmenlerine Ödül

Bakan'dan Rize Vergi Rekortmenlerine Ödül

Rize Ticaret ve Sanayi Odası'nın 2010 yılı vergi rekortmenleri ödül törenine katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye'nin 10.2'lik büyüme oranı ile dünyanın en hızlı büyüyen ülkeleri arasında üst sıralarda olduğunu söyledi.

Rize Ticaret ve Sanayi Odası'nda (RTSO) düzenlenen Rize 2010 Yılı Vergi ödül töreninde konuşan Yazıcı, Avrupa'nın aksine Türkiye'de ekonomik büyümenin sevindirici olduğunu belirterek, "Dünya ticaretinde 2009 yılında yüzde 10,7'lik bir daralma yaşanmıştı. Ülke olarak büyümeye devam ediyoruz. Hatta uzun vadeli ortalama diye adlandırılabilecek büyüme oranlarının üzerinde büyüme kaydediyoruz. Geçen yıl yüzde 9 büyüdük. 2011 yılının ilk yarısındaki yüzde 10,2'lik büyüme oranımızla bu dönemde dünyada en hızlı
büyüyen ülkeler arasında ilk sıralarda yer aldık. Aldığımız tedbirlerin etkisiyle Türkiye, dünyada yaşanan ekonomik krize rağmen 2010 yılında milli gelirini yüzde 9 oranında arttırdı. Böylece OECD ülkeleri içerisinde Türkiye en yüksek büyüme hızına ulaşmış, kişi başına gelir 10 bin doları aşmıştır'' dedi.
Gümrüklere bu yıl 5 bin kadro açıldığını belirten Yazıcı, "Şimdi bu insanların eğitimi önemli. Gümrüklerle ilgili çok mesafe alındı, ama yapacak daha çok işimiz var. Gümrüklerle ilgili yeni bazı çalışmalarımız yapıyoruz. Gümrükte tüm işlemlerin tek bir yerde yapılması yönünde çalışmalar sürüyor. İhraç edilen ürünün daha kolay çıkması için önemli planlamalarımız bulunuyor'' dedi.
Gürcistan ile yeni gümrük kapıları oluşturulması için çalışmaların sürdüğünü belirten Yazıcı, Sarp Sınır Kapısı'nda planlanan pasaportsuz geçişlerin iki ülke arasındaki alfabe farklılığı ve bazı teknolojik alt yapı eksikliklerinden dolayı hayata geçirilemediğini belirterek pasaportsuz geçişlerin başlaması için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.
Yazıcı daha sonar, Gelirler Vergisi dalında ilk üç sırayı paylaşanlara ödüllerini verdi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.