Bakan'dan Sözleşmeli Personele Kötü Haber!

Bakan'dan Sözleşmeli Personele Kötü Haber!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği ile Rize Basın Merkezi’nin açılış töreninde sözleşmeli personele kötü haberi verdi!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği ile Rize Basın Merkezi’nin açılış töreninde sözleşmeli personele kadro tahsisi yapılması konusunda "Şu anda hükümetimizin kadro tahsisi noktasında bir çalışması yoktur. Şunlar kadro alacak bunlar almayacak diyerek hiç kimseyi beklentiye sürükleme lüksüne sahip değilim" dedi.

Bakan Yazıcı, Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği ile Rize Basın Merkezi’nin açılış töreninden sonra düzenlediği basın toplantısında, Rize'de koordinasyon toplantısı yaptıklarını ve kentte yapılan yatırımları değerlendirdiklerini anlatarak, ''Ben hep şuna inandım. Kaynak aktarmak, bütçe tahsisi önemli, ama bunlar kadar önemli olan şey işin takibidir. Valimiz burada takibi yapıyor. Ancak biz de arkadaşlarımızla birlikte yapılması gerekenlerle ilgili yol haritası belirleyip o süreci takip ediyoruz'' diye konuştu.

Rize'de 2 ayda bir koordinasyon yapıp ayda bir geldiğini, ama daha sık gelip ilçeleri dolaşmak istediklerini anlatan Yazıcı, arkadaşlarının dolaştığını, ama kendisinin de çalışmalara katılmak istediğini kaydetti.

RİZE KAYAK SPORUNUN MERKEZİ OLACAK

Yazıcı, dün Ayder'e gittiğini anımsatarak, ''Ayder hem yaz, hem de kış turizmi bakımından önemli potansiyel barındırıyor. İnşallah kayak merkezinin yapımına yakın zamanda başlanır ve uzun zaman geçmeden tamamlarız. Bizim Ayderimiz, Davos'u sollayacak güzellikte ve kayak sporu bakımından kayakçıların arzu ettiği en uygun alanlardan birisi. Bunu da Rize'ye inşallah kazandıracağız'' diye konuştu.

Bugün Bakanlar Kurulu toplantısı olduğunu, kendisinin Sayın Başbakan'dan izin alarak Rize'ye geldiğini dile getiren Yazıcı, yapacağı çalışmalardan sonra döneceğini söyledi.

SÖZLEŞMELİ PERSONELE KADRO TAHSİSİ OLMAYACAK

Yazıcı, sözleşmeli personele kadro tahsisi yapılması konusunda bir çalışma olup olmadığı yönündeki sorusu üzerine, şunları söyledi: Sözleşmeli personele kadro tahsisi ile ilgili çalışmaları olmadığını belirten Bakan Yazıcı, “Şu anda hükümetimizin kadro tahsisi noktasında bir çalışması yoktur. Seçimlerden hemen sonra kamu personeli rejimi ile alakalı en önemli düzenlemeyi kamu kurum ve kuruluşlarının değişik birimlerinde çalışan uzmanlarla ilgili kanun hükmünde kararname şeklinde bir düzenleme yaptık.  Bu düzenleme kamu personeli rejiminin düzenlenmesi yönünde yapılan bir çalışmaydı. Ben burada şunlar kadro alacak bunlar almayacak diyerek hiç kimseyi beklentiye sürükleme lüksüne sahip değilim. Çünkü bizim iş yapma tarzımız kimseyi beklentiye sevk etmeden, kandırmadan, imkanlarımız ölçüsünde plan yaparak adım atmaktır.”dedi.

TUTMAYA ÇALIŞMALARI HOŞUMA GİTMEDİ

BAKAN DA KAYAR VALİ DE KAYAR, SİYASETTE AYAK KAYMASI İSE FARKLI

Yazıcı bir gün önce Ayder Yaylası’nda kayarak düşmesinin kendisine hatırlatılması üzerine, ''İnsanın kayması, düşmesi, takılması normal. Ben giderken koruma arkadaşlar bazen insanları dürtüyor. 'Niye dokunuyorsun' diyorum, 'çarpıyor' diyorlar. Çarpsın. Ben başka zaman da çarparım. Ben çocukluğumda da çarptım, başka zaman da çarparım. Düşmek de ayıp bir şey değil. Karda ayağım kaydı, düştüm. Hemen tutmaya çalışmaları hoşuma gitmedi. Çocukluğumu hatırladım. İnsan düşer. Çok düşmüşüm. Köyde ilkokula 4 kilometre mesafeden kestirmeden, özellikle kış aylarında kayarak okula gidip gelen bir kişiyim. Çayeli Buzlupınar köyünden, okula giderken beklerdim ki kar yağsa da kaysak. O zaman Keleş amca vardı, köyün terzisi, bir daha geldiğimde ziyaret edeceğim. Onun dükkanına giderdik. Ayaklarımızı ısıtırdık. Daha sonra babama söylerdi. Sizin uşaklar kayarak geldi, ıslaktı. Karda düşerdik. Kaymak ayrı bir şey. Bakan da kayar düşer. Vali de kayar düşer. Ama siyasette ayak kayması farklı bir şey karda kaymak farklı bir şey” şeklinde konuştu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.