Bakanlar Yazıcı Ve Kılıç Rize’de

Bakanlar Yazıcı Ve Kılıç Rize’de

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Rize’ye geldi.

Rize’nin Çamlıhemşin İlçesi Ayder Yaylası’nda yapılması planlanan Kayak Tesisi için incelemelerde bulunmak üzere Rize’ye gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç inceleme öncesi Rize Ticaret Borsası’nda Rize Yatırım A.Ş Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya geldiler.
Basına kapalı gerçekleştirilen toplantı öncesi kısa bir basın açıklama yapan Bakan Hayati Yazıcı, Katharine Branning’in kaleme aldığı “Bir Çay Daha Lütfen” isimli kitabın tanıtımını yaptı. Bakan Hayati Yazıcı “Adı Katharine Branning ama kendisine Kadriye denmesini istiyor biz ise kendisine Katharine Kadriye diyoruz. Dün İstanbul’da birlikteydik. Ben bu kitabı gözden geçirdim. Bir yabancının Türk halkını, Türk milletinin örf ve adetlerini, komşuluk ilişkilerini, insanı yapımızı, aile yapımızı hele hele çayın ne anlamına geldiğini bu kadar özgün ifade edebilmesine ilk kez şahit oldum. Diyor ki tek başına dolaşabilmek Avrupalılar’a göre özgürlüktür. Ama bir Türk’e göre tek başına dolaşmak yalnızlıktır. Bu cümleye bakıldığında bizi ne kadar güzel tanımladığını görüyoruz. Çayı da çok güzel tanımlıyor” dedi.
Bakan Suat Kılıç’ın konuşması sırasında Bakan Hayati Yazıcı’nın önünde bulunan bir cep telefonu çaldı. Yazıcı’ya ait olduğu tahmin edilen telefonu eline alan Kılıç, korumasına vererek telefonu uzaklaştırmasını istedi. Kılıç, “Telefonu ses kayıt amacı ile kullanabilirsiniz ama sesini kapatmayı unutmayın” diye konuştu.
Bakan Suat Kılıç, konuşmasında, ‘Bir çay daha lütfen’ derken aklına birkaç gündür Türkiye’nin tartıştığı bir konunun geldiğini belirterek “Türkiye’nin her tarafı gerçekten birer cennet bahçesi gibi. Doğu Karadeniz’e bakıldığında, çay bahçeleri ile, ormanları ile ve yaylaları ile bölgemiz adeta bir botanik park görünümündedir. Rize’den bir mesajı vermek istiyorum. Türkiye’nin yeni ve suni botanik parklara ihtiyacı yok. Türkiye yaradanın verdiği nimetleri, adeta cenneti andıran bu yeşilliklerini yaşatabildiği sürece suni botanik parklara ihtiyaç olmayacaktır. Birilerinin Anıtkabir üzerinden botanik park çağrışımı yapmak istemeleri hayal kırıklığı yaratan, bizleri sukutu hayale uğratan çok yakışıksız yaklaşımlar olmuştur. Türkiye’nin gündeminde polemiklere ihtiyaç yoktur. Türkiye iş adamları ile, sanayicileri ile turizmcileri ile polemiklerden tamamen uzak bir kalkınma gündemine odaklanmıştır. Bugün Rize’deki varlığımız bunun göstergesidir” diye konuştu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.