Bakırcı Batum`u Ziyaret Etti

Bakırcı Batum`u Ziyaret Etti

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ve beraberindekiler hafta sonu Acara Özerk Cumhuriyetinin Başkenti Batum'daydılar.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı beraberinde Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Bursa Orhangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Sakarya Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Hasan Alişan ve beraberinde Belediye Meclis üyelerinden oluşan heyetle Acara Özerk Cumhuriyetinin Başkenti Batum’a gittiler.

Batum şehir merkezinde tur atan heyet restore edilen bir camide öğlen namazını kıldı. Heyet daha sonra verilen öğlen yemeği sonrası gezilerine şehrin üst kısmında devam ederek şehri yukarıdan görme fırsatı yakaladılar.


Gezi sırasından Batum’lu Basın mensuplarına açıklama yapan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı; “Gürcistan’la aramızda tarihten kalma iyi bir dostluğumuz var. Daha ötesinde komşuluk ilişkilerimiz önemli. Mesafe de yakın olunca fırsat buldukça komşumuzu ziyaret ediyoruz. Bu gelişimizde de farklı illerin Belediye Başkanlarıyla birlikte geldik. Son yıllarda gelişen ticari ilişkilerimizi daha da perçinlendirmek istiyoruz. Batum’da esnaflık yapan vatandaşlarımız var. Aynı coğrafyayı paylaşan insanlar olarak yaşanan ufak tefek sorunlarında kısa zamanda çözüleceğine inanıyorum. 





Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.