Bakırcı "Bende Mağdurum"

Bakırcı "Bende Mağdurum"

Rize, ilginç yapıları ve akıl almaz uygulamaları ile dikkat çekerken son olarak DSİ tarafından Çaykent Beldesi'nde yapılan dere ıslah çalışması ile gündeme geldi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'nın da DSİ'nin bu çalışmasından dolayı mağdur olan kişilerden olduğu ortaya çıktı. Bakırcı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, proje düzeltilmezse vatandaşların duvarı yıkabileceğini söyledi.
Bakırcı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bizim coğrafyamız zor olduğu için bazen pratik iş yapmaya kalkıyoruz bazen de kontrolsüz iş yapıyoruz. Çaykent'te ki DSİ'nin uygulamasına baktığımızda orada benimde arazim var. Birkaç kez DSİ Bölge Müdürü ile konuyu görüştüm. Neden böyle bir iş yaptıklarını anlamadım. Ben kendi arazim var o yüzden ses çıkartmıyorum dedim, komşularda bana bakarak ‘başkan bir şey demiyorsa bir nedeni vardır’ deyip ses çıkartmamışlar. Bunu teknik arkadaşların gözünden kaçan bir uygulama olarak değerlendiriyorum. İnşallah bu hatadan dönülür aksi taktirde bir iki yıl içerisinde oradaki tüm arazi sahipleri o duvarı kırar. İşin özü coğrafyanın zorlukları bizi böyle ilginç yapılarla karşı karşıya getiriyor" dedi.

DSİ’DEN AÇIKLAMA
Öte yandan konuyla ilgili Trabzon’daki DSİ 22 Bölge Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada “24 Eylül 2011 tarihinde Rize ilinde meydana gelen aşırı yağışlar sonucu Rize merkeze bağlı Çaykent Belde Merkezi ve civarında taşkın zararları meydana gelmiştir. Taşkınlar yerleşim yerleri tarım arazileri ve yollarda hasarlar meydana getirmiştir.
Söz konusu bölgede dere ıslah projesi acil olarak hazırlanarak ihale edilmiş ve yapımına başlanmıştır. Kısa sürede tamamlanma aşamasına gelen işin bünyesinde yaya geçişleri yapılmıştır. Söz konusu konut önündeki yaya köprüsü projede 1,50 metre genişlikte öngörülmüş olmasına rağmen, konutta hasta bulunması nedeniyle talep doğrultusunda 3 metre genişlikte inşa edilmiştir. İniş ve çıkış merdivenleri inşası son günlerde sürekli ve aşırı yağışlar nedeniyle gecikmiştir. Pazartesi günü iniş ve çıkış merdivenleri inşasına başlanacak ve kısa sürede tamamlanacaktır” denildi.
Öte yandan beton duvar yüksekliğinin 3 metre değil, 2 metre olduğu belirtildi.
Rize’nin Çaykent Beldesi’nde yaşanan ilginç olayda 70 yaşındaki Fatma Alaca’nın oğlu Yılmaz Alaca 3 ay önce kızının tedavisi için kardeşi Reşat Alaca ile birlikte çocuğunun tedavisi için İstanbul’a gitmiş, 3 ay sonra döndüklerinde DSİ tarafından müteahhide yaptırılan dere ıslah çalışması inşaatı nedeniyle evlerine giremez hale gelmişti. Konu basında yer almıştı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.