Bakırcı Rest Çekti

Bakırcı Rest Çekti

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı Gündoğdu Beldesi’nin Rize Belediyesi’ne bağlanmasını engellemek için imza toplayan belde sakinlerine ve Gündoğdu Belde Belediye Başkanı Süleyman Yıldız’a rest çekti

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı Gündoğdu Beldesi’nin Rize Belediyesi’ne bağlanmasını engellemek için imza toplayan belde sakinlerine ve Gündoğdu Belde Belediye Başkanı Süleyman Yıldız’a rest çekti. Boş yere tantana koparıldığını ifade eden Bakırcı, “Bölge sakinlerinin bağlanmamak için imza topladığını biliyorum. Vali’nin, bakanın, il başkanının olduğu bir ortamda bana böyle bir karar alma tavsiyesinde bulunulmuştur. Biz de bu yüzden Rize Belediye Meclisi olarak bu kararı aldık. Bu kararın Gündoğdu’nun aleyhine olması mümkün değil.  Ne var ki tantana yapılıyor. Orada sade vatandaşlarla konuşulsun yüzde 80 evet çıkar ama kimse bunu dillendiremiyor. Biz profesyonel şirkete kamuoyu yoklaması yaptırdıktan sonra bu  kararı aldık. Ben yapacağımı yaptım. Bu aşamadan sonra Gündoğdu ister bağlanır ister bağlanmaz hiç umurumda değil. Bunu da açık ve net olarak söylüyorum” ifadelerine yer verdi.

BAŞKAN BU KARARI NİÇİN ALDIĞIMI ÇOK İYİ BİLİR

Bakırcı, “Gündoğdu belediye başkanı bu kararı niçin aldığımı kendisi çok iyi biliyor. Mesele onunla da konuşulmuştur. Bilgisi dahilinde alınan bir karardır. Ama bu vakitten sonra ben taraf değilim. Rize Belediyesi bu konuda taraf değildir. Bağlanır bağlanmaz umurumda değil” dedi.

Gündoğdu Beldesi’nin Rize Belediyesi’ne bağlanmasının Rize Belediyesi’ne  4-5 sene ciddi zararı olacağını kaydeden Bakırcı, “Rize Belediyesi’nin böyle bir bağlanmadan zararı, Gündoğdu Beldesi’nin ise yararı olur. Biz buna rağmen bu kararı aldık. Orada yaşayan Gündoğdu orjinli olanların büyük bir çoğunluğu bu bağlanmaya karşı çıkıyor. Ama bir referandum yapılsa yüzde 80 Rize’ye bağlanmasına evet çıkar. Ama orada etkili güçler bunu istemiyor” dedi.   Bakan, Vali ve il başkanıyla şifai olarak görüşmeler sonucunda böyle bir kararı meclisten çıkarttıklarını ifade eden Bakırcı, “Ama bağlanıp bağlanmaması umurumda değil. Benim sorunum da değil. Bağlanırsa Rize Belediyesi’nin zararı, Gündoğdu’nun karı vardır. Zaten afet olduğunda Gündoğdu Belediyesinin orada bir şey yapacak hali yoktu. Biz oraya müdahale ettik. Şimdi ise binalar çöktü çöküyor binalar yana basmış durumda. Kim düzeltecek belli değil. Millet bana soruyor ama benim sınırlarımın dışında. Gündoğdu bu şekilde kaderiyle baş başa kalan bir yerdir. Biz bu çerçevede bizim siyasi otoritelerimizin, arkadaşlarımızın, dostlarımızın tavsiyesi doğrultusunda Rize Belediye Meclisi olarak karar aldık Bu vakitten sonra konuyu takip de etmiyorum. Bağlanıp bağlanmaması hiç umurumda değil. Gündoğdu Belediyesi’nin yatırım yapacak gücü yok. Bundan dolayı problem olduğu için afet sonrasında böyle bir talep gelmişti bize. Biz de bu anlamda bağlanma kararı almıştık. Ama artık beldenin Rize’ye bağlanıp bağlanmaması umurumda değil” şeklinde konuştu.

3 BİN 500 İMZA TOPLANDI

Öte yandan  Gündoğdu Beldesi sakinlerinin, beldenin Rize Belediyesi’ne bağlanmasını engellemek için 3 bin 560 imza topladığı öğrenildi. AK Partili Gündoğdu Belediye Başkanı Süleyman Yıldız, ise kararı Gündoğdu afetinden sonra yaşanmış ikinci bir afet olarak değerlendirerek, “Bu karar alındığında ben dahil Gündoğdu sakinlerinin bu konudan haberi yoktu. Rize Belediyesi’nin aldığı bu kararı basından öğrendik. Bu karar yaşadığımız afetten sonra bizim için ikinci bir afet etkisine neden oldu. Gündoğdu mahalle değil ilçe olmayı hak ediyor” dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.