Bakırcı’dan Tartışılacak Su İddiası

Bakırcı’dan Tartışılacak Su İddiası

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, köy ve mahallelerdeki kaynak suların kirli olduğunu belirterek, bakkal ve marketlerde satılan pet sularında hastalıklara neden olduğunu ileri sürdü.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, yaptıkları incelemede köy ve mahallerde ki kaynak sularına lağım karıştığını tespit ettiklerini belirterek, “2006 yılında köy ve mahallelerde bulunan su kaynaklarının kirli olduğu konusu gündeme gelince belediye sınırlarımız içindeki yerel su kaynaklarını kontrol ettirdim. Bu kaynakların büyük çoğunluğu bırakın içmeyi el yıkamak için bile uygun değildi. Kaynakları kapatıp kapatmamayı tartıştık. Sonra yanlarına ‘içme suyu olarak kullanılmaz’ diye levhalar astık. Vatandaşlarımız bu tabelaları psikolojilerini bozdukları gerekçeleri ile koparttı. Tabelaları kopartarak kaynakların temizlendiğini düşündüler. Bu su kaynaklarına lağım sularının karıştığını tespit ettik. Köy ve mahallelerde ki artezyen kuyuları olması gerektiği gibi yapılmamıştır. Topraktan sızan lağımlar içme suyu kaynaklarına bulaşmaktadır. Artık bu suların temiz olup olmadığını tartışmıyoruz. Bu sular kirlidir” dedi.
PET SULAR İSHAL EDİYOR
Bakırcı açıklamasında, bakkal ve marketlerde satılan pet suların insanları hasta ettiğini de iddia ederek şunları söyledi:
““İshal olan vatandaşlarımız doktora koşuyor. Doktorlarımızda hemen sudan oldu diyor. Doğru diyorlar ama hangi suların kirli olduğunu da belirtmeleri gerekir. İshallere neden olan suların yüzde 80’i pet sulardır. Pet şişiler içerisinde ki sular, yaz aylarında bekletildikleri zaman otomatik olarak kendi içerisinde bakteri üretmeye başlarlar. Vatandaşlarımızda iyi su, kaliteli su diye bunları içiyor. Hatta bir önceki yıllardan kalan suları bile satın alıp içiyorlar. Bizim içme suyumuz dört dörtlüktür demiyorum. Ancak pet sulardan daha temizdir. 5-6 yıl sonra inanıyorum ki bu pet sular dünyada yasaklanacaktır.”

Rize’nin sahip olduğu Andon İçme Suyu’nun sağlıklı olduğunu ancak yetersiz kaldığını belirten Bakırcı “Bugün ilimizi sadece Andon’dan gelen içme suyu şebekesi ile besliyoruz. İkinci bir kaynağımız yoktur. Bu şebekede bir arıza meydana gelmesi durumunda yangınlarda kullanmak için bile suyumuz yoktur” şeklinde konuştu.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.