Bakış Açısı

Bakış Açısı

Her hafta Salı günü Çay Televizyonu İstanbul stüdyolarından canlı yayınlanan Bakış Açısı programı bu hafta önemli konuklarıyla birlikte Suriye’de meydana gelen olayları masaya yatırdı.

TOGAY MURATOĞLU ÇAY TV HABER

Gazeteci yazar Mehmet Koçak ve güçlü kalem Abdurrahman Dilipak’ın sunduğu Bakış Açısı programının konukları ise Tokat eski milletvekili yenişafak gazetesi yazarlarından Resul Tosun ve uzun yıllar Suriye cezaevlerinde kalan ve istihbarat şefleri tarafından sorgulanan Suriye milli meclis üyesi Dr. Halit Koca idi.

Arap baharının Suriye ayağında neler oluyor başlığı altında görüşlerini belirten konuklar geçmişe dayanan Türkiye Suriye dostluğunun gerçekleştirilen son konsolosluk ve Türk bayrağına saygısızlık olayları ile farklı bir boyut kazandığını Beşar Esed’in artık Türkiye açısından yalnız bırakılacağını ifade eden konuşmalar yer aldı.

Yeni şafak gazetesi yazarı Resul Tosun Suriye yönetiminin tutum ve davranışları ile birlikte bölgesinde iyice yalnız kaldığını ifade ederek içinde bulunan durumun nato veya birleşmiş milletler müdahalesine kadar gidebileceğini ifade ederek her geçen gün muhalif sayısının artış gösterdiğini sözlerine ekledi.

Uzun yıllar Suriye cezaevlerinde kalan ve sorgulamalardan geçirilen Suriye milli meclis üyesi Dr. Hhalik Koca ise Beşar Esed’in babasının izinden giden bir lider olduğunu eski istihbarat danışmanlarını geri çağırarak halk üzerindeki baskıyı aynen devam ettirdiğini söyledi. Koca özellikle Suriye halkının Türkiye’de yaşanan sosyal hayatı gördükçe kendi ülkeleri için de böyle bir yaşam istemelerinin gerçekleri ortaya çıkardığını sözlerine ekledi.

Programda ayrıca İran yönetiminin Suriye’ye ciddi destekler verdiği bunun da süreç içinde önem teşkil ettiğini sözlerine eklediler.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.