Baltayı öyle bir taşa vurdu ki!

Baltayı öyle bir taşa vurdu ki!

Çaldığı altınları bozdurmak için gittiği kuyumcu, hırsızlık yaptığı evin sahibi çıktı

Küçükçekmece'de bir evden hırsızlık yapan Yunus V. (20), çaldığı altınları satmak için gittiği kuyumcu, altınların sahibi çıkınca yakayı ele verdi.

Kuyumcu Uygun Kurt (36) evinden çalınan altınlarını geri alırken, sabıkalı hırsız Küçükçekmece Asayiş Büro Amirliği tarafından gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Cumartesi akşamı Küçükçekmece'deki evine giden kuyumcu Uygun Kurt, büyük şok yaşadı. Gündüz saatlerinde eve giren hırsız, salondaki plazma televizyon ve yatak odasında sakladıkları eşine ait ziynet eşyalarının çalındığını fark eden Kurt, Sefaköy polis merkezine giderek hırsızlık müracaatında bulundu.

BİR AVUÇ ALTINI TEZGAHA KOYDU

Pazartesi sabahı Sefaköy'deki mağazasını açan Uygun Kurt, kendisine altın bozdurmak için geldiğini söyleyen bir kişiye altınları bozabileceğini söyledi. Cebinden yaklaşık bin 500 lira değerindeki bir avuç yüzük ve küpe çıkartarak tezgaha koyan müşterinin koyduğu altınları gören kuyumcu gözlerine inanamadı. Müşterinin koyduğu yüzükler ve küpe, iki gün önce evinden çalınan eşine ait altınlardı.

FİYAT VERİP BEKLETTİ

Altınları tartıya koyarak fiyat veren Kurt, müşteriye üzerinde nakit kalmadığını söyleyerek para isteyeceğini söyledi ve telefona sarıldı. İşyerine gelen hırsızı oyalayan kuyumcu, Küçükçekmece Asayiş Büro'yu arayarak durumu bildirdi.

İhbarın ardından olay yerine giden Asayiş Büro polisleri, mağazaya giderek altınları satmak isteyen hırsızı ve kuyumcuya gitmek için kullandığı korsan taksi şoförünü gözaltına aldı. Asayiş Büro dedektifleri yaptığı incelemede, altınları satmaya çalışan kişinin hırsızlıktan sabıkalı Yunus V. olduğunu tespit etti. Asayiş Büro'da ifadesi alınan sabıkalı hırsız, kuyumcuya ait evden hırsızlık yaptığını itiraf etti.

Asayiş Büro Amirliği'ne gelerek altınları geri alan kuyumcu Uygun Kurt, çalınan yüzüklerin, evli ve zor duruma düşen bir kadından satın aldığını, tekrar kendisine satmak için söz verdiği için evde sakladığını söyleyerek 'Dükkana gelen kişi altın bozdurmak istedi. Altınları görünce gözlerime inanamadım. Evimden çalınan altınlar tezgahın üzerinde duruyordu. Hırsızı oyalayarak hemen polise haber verdim. O an neler hissettiğimi kelimelerle ifade etmekte zorlanıyorum' şeklinde konuştu.

Gözaltına alınan Yunus V. ve korsan taksi şoförü alınan ifadelerinin ardından savcılığa sevkedildi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.