Başbakan Erdoğan annesinin cenazesini omuzladı

Başbakan Erdoğan annesinin cenazesini omuzladı

Başbakan Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın bugün yapılacak cenaze töreni için dün geceden başlayan hummalı çalışmalarla hem Fatih Camii ve çevresi hem de Karacaahmet Mezarlığı cenaze törenine hazır hale getirildi

Başbakan Erdoğan'ın dün vefat eden annesi Tenzile Erdoğan için düzenlenecek cenaze töreni hazırlıkları son noktaya geldi. Cenaze töreni için başlatılan hummalı çalışmada Üsküdar Kısıklı'daki Başbakan Erdoğan'ın evi, cenaze namazının kılınacağı Fatih Camii ve Karacaahmet mezarlığı üç ana noktayı oluşturuyor.

 
BAŞBAKAN ERDOĞAN DÜNDEN BERİ TAZİYE ÇADIRINDA
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün öğlen saat 15:00'dan beri evinin önünde kurulan taziye çadırında taziye ziyaretine gelen misafirleri ağırlıyor. Başbakan Erdoğan'ın en önemli misafiri ise dün gece ziyarete gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül oldu.

Başbakan'ın Kısıklı'daki evinin önünde de güvenlik önlemleri dikkati çekiyor. Güvenlik güçleri cenaze için planlar yaparken, Başbakan'ın hangi güzergahtan Fatih Camii'ne ulaşacağına dair bilgi vermiyor.

 
FATİH CAMİİ'İNDE 3 AŞAMALI KORUMA
Aynı Başbakan'ın Kısıklı'daki evinde olduğu gibi cenaze namazının kılınacağı Fatih Camii'nde de yoğun güvenlik önlemleri var. Cami avlusu 3 aşamalı bir güvenlik bölümüyle ayrılmış durumda. Namaz sırasında ilk bölüm Erdoğan ailesine, ikinci bölüm bakanlara ve üçüncü bölüm ise protokol üyelerine ayrılacak.

Fatih Camii çevresindeki fevzipaşa caddesi ve ona açılan yollar saat 15:00'a kadar trafiğe kapalı olacak.

KASIMPAŞA VE RİZE'DE YAS
Başbakan Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın vefatı memleketi Rize'nin Güneysu ilçesi ile hayatının büyük bir kısmını geçirdiği İstanbul'un Kasımpaşa ilçesindeki akrabaları, komşuları ve dostlarını da üzdü.




Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.