Başbakan Erdoğan Uludere tazminatını açıkladı

Başbakan Erdoğan Uludere tazminatını açıkladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında Uludere'de yaşanan olaya da değindi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan, Uludere'de ölen 34 vatandaşın ailelerine 123'er bin lira tazminat ödeneceğini açıkladı.
BDP'YE SERT ULUDERE ELEŞTİRİSİ

Başbakan Erdoğan Ulıudere'da yaşanan olayla ilgili olarak BDP'yi sert bir dille eleştirdi. Geçmiş dönemde PKK'nın yapmış olduğu katliamlara sessiz kalmasını eleştiren Erdoğan; "Uludere'de çok acı bir olay yaşadık ve 34 vatandaşımızı kaybettik. Büyük bir dikkatle meseleyi takip ediyoruz ve edeceğiz. Yaşananların aydınlanması için tüm imkanlarımızı kullanıyoruz. Acaba Hakkari'de geçenlerde polis otobüsüne saldırırken öldürdükleri Zeki Yeşil kardeşimin, Bingöl'de canlı bombanın üzerine kapanan Hatice kardeşimin, Batman'da karnında çocuğuyla öldürülen Mizgin kardeşimin hesabını verecekler mi? Şimdi BDP'li milletvekilleri Uludere olayının ardından vicdanlarını hatırladı. Daha önce sizin vicdanınız neredeydi. Eğer samimiyseniz o gözyaşını Hatice kardeşim ve karnındaki bebeği için neden dökmediniz." dedi.
TAZMİNAT 123 BİN LİRA

Günlerce tartışılan Uludere olayıyla ilgili tazminat rakamını da açıklayan Erdoğan şu ifadelere yer verdi: "Uludere'de yakınlarını kaybeden kardeşlerimizin yakınlarına hayatını kaybeden herkes için yasal 23 bin lirayı gönderdik. Buna ek olarak hayatını kaybeden her kardeşimiz için 100 bin lirayı tahsis ettik. Yani şu an için 123 bin lirayı ödüyoruz."

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.