Başbakan Erdoğan'a suikast paniği!

Başbakan Erdoğan'a suikast paniği!

Başbakan Erdoğan'ın Üsküdar'daki evinin yanında 2 metre çukur kazan şüpheliler, çevredeki güvenlik görevlilerinin durumu farketmesiyle durduruldu.

Üsküdar'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın evine 900 metre mesafede bulunan Nafız Paşa Konağı'nın yanında 2 metre çukur kazan şüpheliler, suikastçı sanıldı ancak defineci çıktı.

Olay, Üsküdar Kısıklı Caddesi Neşet Bey Sokağı'nda 19. yüzyılda inşa edilen II. Abdülhamid'in saray doktoru Nafiz Paşa'ya ait konakta meydana geldi. Alınan bilgiye göre, belediye işçisi kılığındaki A.G. (46), N.G. (36) ve İ.H. (31), İstanbul Kültür Mirası ve Kültür Ekonomisi Sivil Mimari Yapılar envanterinde bulunan konağın Başbakan Erdoğan'ın kullandığı Kısıklı Caddesi'ne bakan tarafına yılbaşı gecesi bir konteynır koydu. Şüpheliler, dikkat çekmemek için "Biz belediye çalışanıyız. Bu konteynırı soyunma kabini olarak kullanacağız" dedi.

Üzerinde "Türkiye" yazan konteynıra İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait olduğunu gösteren bir tabela da asıldı. Konteynıra girerken işçi tulumu giyen şüpheliler, ilerleyen günlerde konteynırın altını delerek, 2 metre derinliğinde çukur kazdı. Ancak şüphelilerin konteynırı halatla kaldırırken düşürmesi üzerine çevredeki güvenlik görevlileri durumu fark ederek polise haber verdi.

Olay yerine gelen polis ekipleri, konteynırın alt kısmında bir delik açıldığını ve bu delikten inen şüphelilerin yaklaşık 2 metre derinliğinde çukur kazdığını, toprağı da konteynırın içinde gizlediğini belirledi. Kazı alanının Başbakan Erdoğan'ın eski ikametgahına 250 metre, yeni ikametgahına ise 900 metre mesafede bulunması nedeniyle İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri olay yerini inceledi. İlk olarak muhtemel suikast girişimi üzerinde duran polis, define arama ihtimalini de değerlendirdi.

İncelemenin ardından konteynır, Üsküdar'daki yediemine çekildi.

Şüphelilerin belediyeden geldiklerini zanneden konak çalışanları, "Konteynır getirmişler koymuşlar oraya, ondan sonra kazmışlar. Biz gördük ama belediye koydu zannettik. Yılbaşı gecesi Ümraniye Belediyesi'nin arabasıyla getirip bırakmışlar. Ceza vereceklerini zannetmiyorum, ufak bir kazı yapmışlar. Taşın dibinde bir şey var diye kazmışlar" dedi.

Güvenlik görevlisi Barış Baysal ise, "Yolun üstünde değil de tam o cepteydi. Biz gördük ama demek ki belediye koydu dedik. Pazartesi akşamı benden teslim alan arkadaş fark etmiş. Konteynırın içinde delik varmış, delikten doğru kazı yapılmış. Ne aradılar, kazı niye yapıldı onu bilmiyorum. İnsanın aklına her şey geliyor. Büyük bir risk alarak yapmışlar. Belediyenin yazısını koyunca her şey resmi olarak göründü. Buradaki arkadaşlar da konteynırı halatla kaldırırken düşmüş, o zaman fark etmişler. Biz konteynırı belediye oraya koydu, alacaklar diye biliyorduk" diye konuştu.

Polis ekiplerinin güvenlik kamera görüntülerini incelemesi sonucu kısa sürede yakalanan şüpheliler, A.G.'nin borçları yüzünden define aradıklarını iddia etti. Emniyetteki ifadelerinin ardından Üsküdar Adliyesi'ne sevk edilen şüpheliler, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.