Başbakan İstedi Minare Kısaltıldı

Başbakan İstedi Minare Kısaltıldı

Rize'de 2 şerefeli yapılması düşünülen ancak 3 şerefeli olmasına karar verilen caminin minare uzunluğu 60 metreyi geçince Başbakan Erdoğan kısaltılmasını istedi.

Rize'nin Güneysu ilçesi Dumankaya köyünde yeni yapılan bir caminin yanına inşa edilen 65 metre yüksekliğindeki minarenin boyu, caminin büyüklüğüne uygun olmadığı gerekçesiyle 40 metreye indirildi.

Güneysu ilçesine bağlı Dumankaya köyünde 1960'lı yıllarda yığma taştan yapılan cami eskidiği için yaklaşık 2 yıl önce yıkılarak yerine başka bir cami yapılmaya başlandı. Yapımı tamamlanan cami geçen yıl mart ayında ibadete açıldı. 200 metrekare büyüklüğünde ve yaklaşık 200 kişi kapasiteli caminin yanına da 65 metre yüksekliğinde 3 şerefeli minare yapıldı.

Tamamlandıktan sonra minarenin caminin büyüklüğüne göre yüksek olduğunu ve görüntüsünün uygun olmadığını fark eden köylüler, minare boyunun kısaltılmasına karar verdi. İstanbul'daki bir firma ile anlaşılarak minarenin kısaltılması çalışmaları başlatıldı. Minarenin etrafına iskele kuran işçiler, yaklaşık 1 ay süren çalışmanın ardından minareyi tek şerefeye, yüksekliğini de 40 metreye indirdi.


Köylülerden Hasan Yanık, gazetecilere yaptığı açıklamada, yapının köydeki diğer camilerden küçük olmaması için 3 şerefeli olmasına karar verildiğini belirtti. Ancak yapıldıktan sonra uygun olmadığını fark ettiklerini bildiren Yanık, ''Başbakanımız da köyümüzü ziyaret ettiğinde minarenin çok yüksek olduğunu söylemişti. Bunun üzerine minareyi kısalttık'' dedi.

Şaban Kondakçı da caminin yapımına başlandığında 2 şerefeli olmasını düşündüklerini ancak daha sonra 3 şerefeli olmasına karar verdiklerini anlatarak, ''Böyle olunca da minarenin uzunluğu 60 metreyi geçmişti. Bu yüzden minareyi kısalttık. Şimdi minare tek şerefeli ve uzunluğu 40 metre civarında'' diye konuştu.



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.