Başbakan'ın Bitlis konuşması

Başbakan'ın Bitlis konuşması

Bitlis temaslarını sürdüren Başbakan Erdoğan, AK PArti Gençlik Kolları Kongresi'nde konuşuyor...

AK Parti'nin Gençlik Kolları, diğer gençlikkolları gibi sanal değildir. Gençlik bu hareketin ruhudur, heyecanıdır, dinamizmidir. Öyle siyasi partiler var ki kongrelerini bırakınız salonlarda yapmayı, bırakın böyle binlerce gencin önünde yapmayı, İstanbul gibi bir şehirde bile 300-500 kişiyle yaparlar.
ELEKTRONİK KİTAP DÖNEMİNE GEÇİYORUZ

AK Parti ise İlçe ve Belde koüngrelerini coşku içinde topladı ve tamamladı. Şu ana kadar 32 ilimizde kongrelerimiz yapıldı. Bugün Bitlis'te 33. İl Gençlik Kongremizi heyecan içinde, kardeşlik ve demokrasi içinde gerçekleştiriyoruz. Gençlerin siyasette ne kadar aktif yer aldığını, ne kadar belirleyici olduğunu görmek isteyen bugün Bitlis'e baksın, bu gençlik kongresine baksın. Bizim için gençler asla ve asla ucuz iş gücü değildir. Bizim için gençlik kolları, sadece pankart asan, bayrak asan, süsleme yapan, broşür dağıtan birimler değildir. Bizim için gençler bu ülkenin geleceğidir. Bizim için gençler siyasetin heyecanıdır, dinamizmidir, siyasetin asil ve coşkulu damarıdır. Onun için 12 Haziran seçimlerinde gençlik kollarımızdan yetişmiş tam 16 arkadaşımız milletvekili seçildi. Şimdi ben Bitlis'e sesleniyorum, araştırın bakın. Acaba diğer siyasi partilerde kaç tane gençlik kollarından olan milletvekili var. Parmak sayılarını bulmaz. Birileri gençleri oy deposu olarak görürken, biz gençleri siyasetin aktörü olarak gördük ve görüyoruz. Şu anda genel merkez gençlik kollarının arka arkaya başkanlıklarını yapmış iki arkadaşımız da parlamentoda. Bu tezgah üretecek, dokuyacak parlamentoya gönderecek. Birileri gençlerin eline taş tutuştururken, molotof kokteyli verirken biz gençlerin eline kalem, kağıt veriyor bilgisayar veriyor, gençleri en iyi şekilde eğitmenin mücadelesini yürütüyoruz.

Dikkat edin gençler, 9 yıllık AK PArti iktidarı döneminde ki bugün 18 Kasım ve bizim bu ülkede iktidar oluşumuzun 9 yılını tamamlıyoruz. Bugün onun için anlamlı bir gün. 9 Yıl önce bugün biz iktidardaydık. Şimdi 10. yıldan bir gün aldık. Tam 169 bin yeni derslik açtık. 2002 sonunda Bitlis'te derslik sayısı 1822 idi biz ise buna ilave yaptık ve şuanda 3056 oldu. Biz bu dönemde 7 bin 72 adet bilgisayar gönderdik. Nereye Bitlis'teki okullarımıza. Türkiye genelinde olduğu gibi Bitlis'te de ilk ve ortaöğretimde öğrencilerimize kitaplarını ücretsiz dağıttık mı dağıttık yine dağıtacağız. Şimdi yeni dönem başlıyor, inşaallah artık elektronik kitaba geçeceğiz, onun hazırlığını yapıyoruz. Yavrularımız onu eline alacak ve gidip derslerini takip edecek. Bitlis Eren Üniversitesini sizlere kim kazandırdı? Bu toplantının öncesinde üniversitemizde toplu açılış gerçekleştirdik.

Hepsinin Bitlis'e Bitlisli kardeşlerime hayırlı olmasını diliyorum. Çocuklar için, gençler için eğitim önündeki her engeli tek tek kaldırıyoruz. İlk öğretimdeki erkek öğrencilerimiz ve kız öğrencilerimize ödenen paralara zam yapıyoruz.

Bier tarafta gençleri ölşümeteşvik eden, ölüme terk eden, diğer tarafta insannı insan olduğu için seven. Gençler için okul inşa eden, gençleri okula teşvijk eden, gençler için çalışan bir AK Parti var. Bir tarafta anneler ağlamsın diye çırpınan AK Parti, diğer tarafta terörü siyasete alet eden korkaklar var. Yıkmak yakmak kalp kırmak  ocakları söndürmek alçakların işidir.

Bitlis'in gençlerinden Doğu ve Güneydoğu'nun tüm gençlerinden kahraman gençleri ve hainleri birbirinden ayırt etmelerini bekliyorum.

Şunu unutmayın genç kardeşlerim sizler çok büyük bir milletin mensuplarısınzı. Sizler Türkiye Cumhuriyeti'nin mensubusunuz. Bitlisli gençlerden'Benim için öldürme' demelerini istiyorum.

Biz tek milletiz, biz tek bayrağız. Değerli jkardeşlerim biz tek vatanız. Kürdüyle Türküyle, Çerkeziyle Gürcüsüyle, Boşnağıyla, tek milletiz. Tarihte bu mileti çok bölmek istediler, aralarına nifak sokmak istediler.

Bakın kurtuluş savaşı hazırlıklarını yaparken benim kürt kardeşlerim 1920'de Paris Barış Konferansı'na uzun bir telgraf gönderiyorlar 'Muazzam Osmanlı Kitlesinin en metin ve sarsılmaz, kale gibi direnci olan kürtler, her şeyden evvel İslam'dır. Yani Zerdüşt'ler değil İslam'dır. Muhteşem Osmanlı ailesinin ve şu İslam kardeşliği toplumunun uzvu olan Kürt'lerin onlardan ayrılmaması onların gayesidir. İşin gerçeği, Gazi Mustafa Kemal diyor ki 1920'de yine bir telgrafında söylüyor 'Sizler gibi, din ve namus sahibi büyükler oldukça Türk ve Kürd'ün ayrılmaz iki kardeş olarak yaşamakta devam edeceği, iç ve dış düşmanlarımıza karşı demirden bir kale gibi kalacağı görevinizdir' diyor.

Bu milletin üzerinde ne tezgahlar kurmuşlar görüyor musunuz neden bölmek için. Adam çıkıyor diyor ki Kürtler'in dini Zerdüştlüktür diyor nerede Öcalan'ın kitabında. Kendi mitinglerinde Öcalan'ı kalkıpta Peygamber ilan eden onlar değil mi? Mızrak çuvala sığmıyor artık. İşte Kurtuluş Savaşı'ndaki durum, Türk'ün Kürtle koyun koyuna savaştığı bir dönemdi. Malazgirt'te böyle değil miydi? İşte inanıyorum ki Selahaddin'i Eyyubi'nin torunları bu tuzağa düşmeyecektir. Kurtuluş Savaşı tek bir kavmin, ırkın savaşı değildir, tüm milletin kurtuluş mücadelesidir. TBMM böyle bir güzellik üzerine tesis edilmiştir.

BEN SEÇİM MEYDANLARINDA BELGELERİYLE HERŞEYİ AÇIKLADIM

Muhalefet bu ara Dersim meselesini tartışıyor. Halbuki ben meydanlarda seçimlerde herşeyi anlattım. Kılıçdaroğlu dedi ki arşivi açsın incelesin, ya ben ne inceleyeceğim ben zaten belgeleri gösterdim sana sen git incele. Neyi tartışıyorlar, şuanda Sultan Abdülmecid'i tartışıyorlar. O kadar cahiller ki kendilerinden önceki tarihi kabullenmiyorlar ve yüzleşemiyorlar. CHP her zaman bu ülkenin bu milletin tarihine, kültürüne bigane kalmış, tarihi okumadığı için de bugünü isabetli bir şekilde değerlendirememişlerdir. Kendi tarihine medeniyetine yabancılaşanlar, kendi ülkesine yabancılaşır ve gelecek adına bir çift söz bile söyleyemezler.

CHP Gazi Mustafa Kemal'in, İsmet İnönü'nün birer Osmanlı Subayı olduğunu görmüyor bilmiyor. CHP'ye parti içi muhalefetten fırsat bulurlarsa bolca tarih kitabı okumalarını tavsiye ediyorum. Açsınlar, Selçuklular'ı, Osmanlıları okusunlar. O zaman bu milleti var eden dinamikleri daha iyi görürler. Kendi tarihiyle de yüzleşmesini diliyorum. CHP''nin Genel Başkanı Dersim'li. CHP Dersim katliamı ile bu dönem yüzleşmeyecek de ne zaman yüzleşecek. CHP'nin Genel Başkanı Dersim Katliamı ile ilgili bu dönem konuşmayacak da ne zaman konuşacak?

Biz bu saldırılar karşısında akli selimden vazgeçmiyeceğiz.  Biz inadına demokrasi diyoruz. Biz inadına barış vbe demokrasi diyoruz. Teröristle masum halşkın ayırt edilmediği dönem asla geri gelmeyecek. Ak Parti hükümetinin 9 yıl  boyunca asla taviz vermeden vesayetle ettiği mücadeleye devam edeceğiz. AK Parti yönetimi sivil diktaya prim vermez.

Bugüna rtık kimse talimatla manşet atmıyor, kimse talimatla yazmıyor. Bugün artık yasaklı kelimeler yok. Hiç kimse zihinleri bulandırmaya çalışmasın. Şimdi olanlar Ak Parti'den önce olanları sorgulasın. KCK operasyonları üzerinden bizi eleşetirnlere, yargının verdiği karardır. AK Parti'nin verdiği bir emir değildir. KCK'yı masum bir sivil örgüt olarak görenler  ortaya çıkan delillere bir baksınlar.Masum insanların ölmesi için ahzırk yapan belediye başkanları belediye işçileri nasıl masum oalbilir.

Belediye başkanları tutuklandı diyorlar Hangi başkan hizmetlerinden dolayı tutuklandı. Gösterin bana. Masum insanların kanının dökümesine izin mi verilsin.

Bruradan bir kez daha hatırlatıyorum biz terörle mücade edeceğiz. Teröre destek vermeyen yataklık yapamayan herkesi muhatap alırız.

Ak Pati hükümeti 9 yıl boyunca teröre boyun eğmedi. Birtlisli benim kardeşimdir. Hakkarili kardeşimdir. Biz İzmirre ne yapaıyorsak Diyarbakır'a da aynısını yapıyoruz. İşte Van'da deprem oldu. Bak BDP'li belediyeler nerede. Ak Partili belediyeler seferber oldu. Biz bir insan öldüğünde insanlık ölmüş gibi bakarız ve yardıma koşarız. Şu soğuk günlerde tabiki zor günlerimiz olacak. Biraz dişimzii sıkacağız Van'ı daha güzel bir hale getireceğiz. İşte bunu beraber aşacağız.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.