Başından Vurulan Savcı Şehit Oldu

Başından Vurulan Savcı Şehit Oldu

Tunceli Ovacık'ta saldırıya uğrayan Savcı Murat Uzun, tedavi gördüğü hastanede kurtarılamayarak şehit oldu.

Tunceli Ovacık'ta saldırıya uğrayan Savcı Murat Uzun tedavi gördüğü hastanede kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun, 19 eylül Çarşamba günü adliye lojmanına girerken silahlı saldırıya uğramıştı. Başına bir el ateş edilen ve ağır yaralanan Uzun, ambulans helikopterle Elazığ'a götürülmüş, Uzun'un duran kalbi de helikopterdeki doktorlar tarafından yeniden çalıştırılmıştı.

Saldırıyı düzenleyen iki kişi kaçarken saldırganlara yardım ettiği iddiasıyla Ovacık'ta 6 kişi gözaltına alındı.

SAKLANIP PUSU KURMUŞ

Murat Uzun, saat 12.15 sıralarında öğle tatili nedeniyle 150 metre ilerdeki Kandolar Mahallesi'ndeki adliye lojmanındaki konutuna gitmek üzere adliye lojmanından çıktı. Merdiven boşluğunda saklanan saldırgan, 3 katlı lojmanın ana kapısından içeri giren Uzun'un başına bir el ateş etti. Savcı Uzun, kanlar içerisinde yere düşerken saldırgan, binadan çıkıp caddede bekleyen gri renkli Doblo marka araca binerek hızla kaçtı.

İKİ AY ÖNCE TAYİN OLMUŞTU

Antalya'nın Serik ilçesinden yaklaşık 2 ay önce tayin olduğu Tunceli'nin Ovacık ilçesinde silahlı saldırıya uğrayan, iki çocuk babası Murat Uzun'un, ilçeye gitmeden önce güvenlik nedeniyle endişeli olduğu ve 55 (Samsun) plakalı otomobilini bile götürütüp götürmemekte tereddüt ettiği ortaya çıktı.

Aslen Trabzonlu olan Uzun'un, Serik'te yaklaşık 3 yıl görev yaptığını belirten Serik Karadenizliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Avukat Murat Tonbul, Uzun'a yapılan saldırıdan dolayı büyük üzüntü içinde olduklarını söyledi. Uzun'un dürüst, çalışkan ve cesur bir savcı olduğunu vurgulayan Tonbul şunları söyledi:"Çok iyi bir insandı. İkinci çocuğu kısa süre önce dünyaya gelmişti. Ovacık'a tayini çıktığında bölgede terörden kaynaklanan güvenlik sıkıntısından dolayı endişelenmişti. Bölgeye dair değerlendirmeler yaptık. Ben kendisine, 'Savcı Bey, silahınız yoksa silah alın. Çünkü orada ne olacağı hiç belli olmuyor' dedim. Otomobili 55 (Samsun) plakalıydı. Aracı götürüp götürmeme konusunda bile tereddüt etti, sonra da 'götürelim orada plakayı değiştiririz' dedi. Serik'teki çalışmalarından dolayı veya önceden bildiğimiz bir düşmanı yoktu. Saldırıyı duyunca gerçekten çok üzüldük" diye konuştu.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.