Başkan Rize'deki Yatırımları Değerlendirdi

Başkan Rize'deki Yatırımları Değerlendirdi

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı’nın AK Parti İl Teşkilatı'na vermiş olduğu kahvaltıya Rize Milletvekili Hasan Karal, AK Parti İl Başkanı Hikmet Ayar, AK Parti İl Teşkilatı, Rize Belediye Başkan Yardımcıları ve Belediye Meclis üyeleri katıldı.

Sohbet havasında geçen sabah kahvaltısında Rize’de yapılan çalışmalar ve yapılacak olan projeler değerlendirildi. Kahvaltı sonrası önemli açıklamalarda bulunan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı “Bu gibi toplantılar ilimiz için hayırlı sonuçlar veriyor. Rize’ye hizmet edenler olarak bir araya gelmemiz ve yapacak olduğumuz işleri istişare etmemiz güzel bir uygulamadır. Rize’ye önemli işler yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Önümüzde önemli projeler var bunlardan birisi açılışını yaptığımız Kentsel Dönüşüm Projesi’dir. Kentsel dönüşümle çarpık kentleşmenin önüne geçiyoruz. Kentsel dönüşüm de arsa sahiplerinin rızası alınarak anlaşmaya gidiyoruz. Kimse mağdur edilmeyecek bir dairesi olan kişiye yine bir daire veriyoruz. TOKİ ile yapacağımız konutların zemin iyileştirmesi yapılarak zeminine çimento enjekte edilerek sağlamlaştırılacak” dedi.


Bunun yanı sıra teleferik projesine de değinen Bakırcı “ Teleferik projemizi Şahin Tepesi’ne düşünüyoruz. Proje kapsamında kamulaştırma çalışmalarına başladık. Toplam 30 dönüm arazi kamulaştırılacak olup şuana kadar 12 dönümünü kamulaştırdık. Kamulaştırmamızın bitmesiyle projemiz başlayacak” diye konuştu.
Akıllı Kent sistemiyle ilgili de bilgi veren Halil Bakırcı “İlimizdeki yaşam alanlarını bilgisayar ortamında kayıt altına aldık. Vatandaşımızın kişisel bilgilerinin kaydedildiği sistemde oluşturduğumuz ekip sayesinde artık isteyen herkes bilgisayar ortamında istediği anda bilgi sahibi olabilecek ve şikayetini iletebilecek. Taşımacılıkta Akıllı Kart Sistemi uygulamasına gidiyoruz. Artık toplu taşımacılıkta uygulayacağımız Akıllı Kart sistemiyle ulaşımı takip edebileceğiz. Kullanılacak olan kartlar sadece Rize’de değil Türkiye’nin her yerinde taşımacılıkta kullanılabilecek. Otobüslerimiz kamera sistemiyle takip edilebilecek. Belediye parkımız yenileniyor. Artık vatandaşlarımız daha modern bir oturma alanına kavuşacak. Şuan önemli derecede takip ettiğimiz işler bunlar fakat bununla sınırlı kalacak diye bir şeyde yok. Rize için el ele verip hizmet yapacağız” şeklinde konuştu.



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.