Batum’da Rize Rüzgarı

Batum’da Rize Rüzgarı

Düzenlediği etkinliklerle adından sıkça söz ettiren Rize Dernekler Federasyonu başarılı bir çalışmaya daha imza attı.

Rize Dernekler Federasyonu bünyesinde kurulan Kara Deniz Türkü Topluluğu Korosu ilk Yurtdışı konserini Batum’da verdi. Tamamen gönüllüler ve amatörlerden oluşan koro’nun verdiği konser büyük beğeni toplarken Batum Drama Tiyatrosu tarihi bir etkinlik yaşadı. Rize Dernekler Federasyonu bünyesinde kurulduktan sonra yurt çapında bir çok ayrı noktada konser veren Karadeniz Türkü Topluluğu Korosu Doğ Karadeniz Türküleri söylüyor. Karadeniz düşüncesinden yola çıkarak kendilerine yeni bir hedef belirlediklerini ifade eden Rize Dernekler Federasyonu Başkanı Süleyman Basa Karadeniz’e kıyısı olan bütün ülkelerde konser düzenleyeceklerini ve ilk etapta Batum’dan başladıklarını söyledi.

Ardından protokol konuşmalarına geçildi. Bir konuşma yapan Acara Özerk Cumhuriyeti Milli Eğitim ve Kültür Bakan Yardımcısı Lamzira Blokvadze etkinliğin önemine değindi.

Rize Dernekler Federasyonu Başkanı Dr. Süleyman Basa ise yapılan çalışmaların daha geniş alanlara yayılacağını ifade etti. 

Türkiye Tiflis Büyükelçisi Levent Murat Burhan Gürcistan’la Türkiye arasında başlayan kimlikle geçiş uygulamasının önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

KEİPA Türkiye Başkanlığı görevini de yürüten İstanbul Milletvekili İsmail Safi yaptığı konuşmada sivil toplumun önemine vurgu yaptı.

Aynı zamanda Kültür Bakanlığı Sanatçısı olan Şef Abdullah Gündüz yönetiminde ki Karadeniz Türkü Toplulukları Korosu’nun konseri başladı. Birbirinden güzel türküler seslendiren koro beğeni topladı.

Organizasyona katkı sağlayanlara plaket verilmesinin ardından konserin 2. Bölümüne geçildi.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.