Bayiliği de Tehlikeye Girdi

Bayiliği de Tehlikeye Girdi

Rize`de, bir müşterisinin oynadığı 8 liralık kuponun kazandığı bin 736 TL`lik ikramiyeyi ödeyen, İddaa Bayi Osman Köse`ye bir kötü haber de Spor Toto Teşkilat Başkanlığı`ndan geldi.

Rize`de, bir müşterisinin oynadığı 8 liralık kuponun kazandığı bin 736 TL`lik ikramiyeyi ödeyen, ancak kazanan kuponda `0` olan bir maçın sonucunun, 24 saat sonra rakip takım lehine `2` olarak değiştirilmesi nedeniyle ikramiye miktarının 131 liraya düştüğünü ileri süren İddaa Bayi Osman Köse`ye bir kötü haber de Spor Toto Teşkilat Başkanlığı`ndan geldi. İddaa bayiliğinin feshi için işlem başlatılan Köse, hakkını yasal yönden arayacağını söyledi, İddiaa`nın maç sonucunun yer aldığı internet sitesi kaydını basınla paylaştı.

Rize`de Osman Köse`ye ait 116512 nolu İddaa Bayii`nde, 8 Ekim tarihinde bir müşteri 8 TL`lik kupon oynadı. Müşteri, İddaa`nın resmi internet sitesindeki maç sonuçlarına göre kazandığı ikramiyeyi almak için Köse`nin işlettiği bayiye geldi. Köse de müşterisinin getirdiği kuponu makineye işledi ve bin 736 lira kazandığı ortaya çıktı. Ancak Köse, İddaa`nın sayfasında, Afrika ülkelerinden Svaziland- Kongo maçının `0` olarak görünen sonucu ile ilgili teknik bir arıza uyarısı ile karşılaştı. Bunun üzerine resmi internet sitesinde `0` olarak görünen maç için İddia Destek hattını arayan Osman Köse, maçın sonucunun `0` olduğu teyidini alınca müşteriye ikramiyeyi ödedi.

24 SAAT SONRA SONUÇ DEĞİŞTİ

Ancak aradan 24 saat geçtikten sonra müşterisinin ikramiye kazandığı kuponda daha önce berabere kaldığı için sonucu `0` verilen Svaziland- Kongo maçı, deplasman takımı lehine `2` olarak değiştirildi. Bu sonuçla Köse`nin ödediği kupondaki ikramiye miktarı bin 736 liradan 131 TL`ye düştü.

BAYİLİĞİNİN FESHİ İÇİN İNCELEME BAŞLATILDI

Müşterisine fazla ödediği bin 605 lirayı geri almaya çalışan Köse`ye kötü bir haber de Spor Toto Başkanlığı`ndan geldi. Spor Toto Başkanlığı, "Rize`deki bayi, sonuçlar sisteme girilmeden, telefonla bilgi aldığını iddia ederek ödeme yapmıştır" değerlendirmesinde bulunarak, "Teşkilatın itibarını zedeleyecek veya teşkilata olan güveni sarsmaya neden olacak davranış, yayın ve faaliyetlerde bulunmuştur. Bu nedenle söz konusu bayiinin, bayilik sözleşmesinin feshi yönünde incelemeler başlatılmıştır" diye açıklama yaptı.

İddaa bayii Osman Köse ise hakkını yargı yoluyla arayacağını, sonuna kadar mücadele edeceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.