Belediyeden Fatura Zulmü!

Belediyeden Fatura Zulmü!

Rize Belediyesi tarafından Rize'de başlatılan yeni uygulama vatandaşların tepkisini çekiyor

Rize Belediyesi Su İşleri Müdürlüğü tarafından su abonmanlarının saatlerinin okunma işlemi vatandaşları sıkıntıya sokuyor. Belediye su abonman okuyucuları su sayaçlarını okumak yerine ihbarname formuna not bırakarak vatandaşların su sayaçlarını okuyarak belediye su işlerine uğramasını talep ediyor.

Rize'de Merkez Reşadiye Mahallesi'nde yaşanan zulüm gibi uygulamada belediye ekipleri 40 dairelik bir apartmanda su sayaçlarını okumak yerine Su İhbarname Formu'nun üzerine "Zile bastık açan olmadı", "Endeksinizi okuyup su işlerine uğrayınız"  notu bırakarak ihbarname formunu apartmanın posta kutusuna bıraktı.

3.20111208134827.jpg

1.20111208134815.jpg

Belediyenin bu uygulamasından şikayetçi olan vatandaşlar kendi su sayacını okuyup Su İşleri Müdürlüğü'ne gittiklerinde "Zile bastığınızda açan olmayınca neden kapıcıya bilgi vermediniz, 40 dairelik apartmanda su sayaçlarının bir arada olduğu yerde kapıyı açan olmayınca su ihbarname formu benim posta kutumun içine nasıl girdi?" şeklinde soru yöneltince "Orasını bilemem belki apartmandakiler ihbarnameyi sizin posta kutunuza bırakmıştır" cevabı aldı. 

Uygulamadan şikayetçi olan vatandaşlar "İşimizi gücümüzü bırakıp birde belediyenin yapması gereken işleri biz mi yapacağız? Madem belediye personeli bu işleri yapmayacak o zaman neden belediye bu kişilere maaş ödüyor" diyekonuştu.

Belediyenin bu uygulamasının Reşadiye Mahallesi ile sınırlı olmadığı ve Rize genelinde aynı uygulamanın yapıldığı bilgisine ulaşıldı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.