Bingöl'de 5 terörist ölü ele geçirildi!

Bingöl'de 5 terörist ölü ele geçirildi!

Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın yaptığı operasyonlarda 3'ü bayan olmak üzere, 5 terörist ölü olarak ele geçirildi.

Bingöl Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, alınan bir ihbarı değerlendiren İl Jandarma Komutanlığı, Sancak beldesi, Sarıgümüş Mahallesi'ne bir grup teröristin geleceği istihbaratını aldı.

Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Jandarma Özel Harekat Timleri ile icra edilen operasyon esnasında, 10 Temmuz 2012 günü saat 23.50 sıralarında 5 kişilik terör grubuna, güvenlik güçlerinin teslim ol çağrısına ateşle karşılık verildi. Dur ihtarına uymayan teröristlerle yaşanan sıcak çatışma sonucu, teröristlerin hepsi ölü olarak ele geçirildi.

Çatışma sonrası arazide yapılan arama tarama faaliyeti esnasında, aralarında terör örgütünün sözde Yayladere Grup Sorumlusu Serhat Fırat kod adlı M.D.’nin de bulunduğu 3’ü bayan 2’si erkek olmak üzere, toplam 5 terörist; üzerlerinde 5 Kalaşnikof piyade tüfeği, 7 el bombası, 17 şarjör, 1 el dürbünü, 1 büyük telsiz, 1 küçük el telsizi, bir miktar para ve örgütsel doküman ile birlikte ölü olarak etkisiz hale getirildi. Bu olayla beraber Bingöl'de son 1 buçuk yıl içerisinde 38 ölü, 22 sağ olmak üzere toplam 60 terörist silahları ile birlikte etkisiz hale getirildi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.