Bingöl'de çatışma: 1 asker şehit

Bingöl'de çatışma: 1 asker şehit

Çıkan çatışmada 1 asker ve 1 korucu şehit olurken 3 terörist öldürüldü

Bingöl'ün Genç ilçesinde güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada er Sinan Şen ile geçici köy korucusu Ali Kalan şehit oldu. Çatışmada, 8 asker yaralandı, 3 terörist ölü ele geçirildi.

Güvenlik güçleri tarafından alınan istihbari bilgiler üzerine bir hafta önce Bingöl'ün Genç ilçesi kırsalında başlatılan planlı operasyon kapsamında bugün sabahın ilk ışıklarıyla Yolaçtı köyü kırsalında bir grup PKK'lı ile sıcak temas sağlandı. Güvenlik güçlerinin "Teslim ol" çağrısına ateşle karşılık verilmesi üzerine teğmen Nusrettin Coşar (25), er Sinan Şen ve geçici köy korucusu Ali Kalan, yaralandı. Helikopterle Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılan er Sinan Şen ile geçici köy korucusu Ali Kalan, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Tedavi altına Teğmen Coşar, öğle saatlerinde hastaneden taburcu edildi.

Çatışmada 3 terörist silahlarıyla birlikte ölü ele geçirildi. Bölgede devam eden çatışmada 4 asker ve 3 geçici köy korucu daha yaralandı.

Operasyon bölgesinden helikopterle getirilen yaralılar, 49. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı pistinden ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan 4'i asker ve 3 köy korucusunun sağlık durumu ile ilgili bir açıklama yapılmadı. Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, hastanede yaralı teğmeni ziyaret ederek sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Bölgede hava destekli operasyon devam ettiği bildirildi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.