Bingöl'de hainlere tokat gibi cevap

Bingöl'de hainlere tokat gibi cevap

Bingöl'de canlı bomba saldırısının gerçekleştiği noktada bir araya gelen binlerce vatandaş, terörü protesto etti

29 Ekim Pazar günü çarşı merkezindeki Genç Caddesi'nde canlı bombayla birlikte 2 kişinin hayatını kaybettiği, 21 kişinin de yaralandığı terör saldırısı protesto edildi. 43 sivil Toplum Kurumu (STK) temsilcisi ve çok sayıda vatandaş, cuma namazı çıkışı Dörtyol Saat Kulesi önünde bir araya geldi.
KÜRTLERİ SEVENLER CİNAYET İŞLEMESİN

Toplanan grup adına basın açıklaması yapan Memur-Sen Bingöl Şube Sorumlusu Mücahit Çelik, "Kürt halkı için mücadele ettiklerini iddia edenler, lütfen bizim için kimseyi öldürmeyin. Biz Kürt'üz ve Zaza'yız. Bizim adımıza ne kimse ölsün ne de kimse öldürsün. Bir insanı bu kadar basit bir şekilde ölüme göndermenin hiçbir insani ve ahlaki karşılığı yoktur. Halklar arası ayrışmaya sebep olacak saldırılar doğru değildir. Kürtleri sevenler, Kürtler için cinayet işleyip öldürmesinler" ifadelerini kullandı.

Okunan basın açıklamasının ardından meydanda toplanan kalabalık, sloganlar atarak ellerindeki Türk bayrakları ile saldırının gerçekleştiği noktaya geldi. Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay'ın da bulunduğu kalabalık, Fatiha okuyarak karanfil bıraktı. Grup daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.