Bolu'da kar yağışı

Bolu'da kar yağışı

Bolu'da kar yağışı tatilcileri sevindirirken D-100 karayolunda ise ulaşımı etkiledi.

Abant Tabiat Parkı'nda kar yağışı tatilcileri sevindirirken, karayolları ekipleri için de sıkıntılara neden oldu.
Bolu'da sabah saatlerinde kar yağışı doğa harikası Abant'ta güzel görüntüler oluşturdu. Sabahın erken saatlerinde beyaza bürünen Abant Tabiat Parkı tatilcileri sevindirdi. Arap turistler beyaz örtünün tadını çıkarıp eğlendi. Karlar üzerinde yürüyüş yapan Araplar, fayton keyfi yaptı.


Gece hava sıcaklığının eksi 15 derecelere düşmesi sonucu Abant Gölü'nün neredeyse tamamı dondu. Buzla kaplanan göl tatilcilerin ilgi odağı oldu.
Abant Tabiat Parkı'nda kar keyfi sürerken, dışarıda ise kazalar yaşandı. Abant yolunda tuzlama çalışması yapan karayolları ekipleri faciadan döndü. Tuzlama çalışması yapan kamyon uçuruma yuvarlanmak üzereyken son anda durdu. Vinç yardımıyla kaldığı yerden çıkarılan kamyon daha sonra çalışmasına kaldığı yerden devam etti.



D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde kar yağışı zeminde etkili olunca ulaşımı etkiledi. Gece saatlerinde soğuk havanın etkili olduğu Bolu'da sabah saatlerinde kar yağışı başladı. Erken saatlerde etkili olan yağış Türkiye'nin önemli geçiş güzergahı olan Bolu Dağı'nda da kendisini gösterdi. D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde kar yağışı sürücülere zor anlar yaşattı. Kar yağışı yüzünden Karanlıkdere ve Seymenler mevkiinde zaman zaman trafikte aksamalar yaşandı. Kar yağışı Bolu Dağı'nda olduğu kadar Abant kavşağında da sürücüleri etkiledi. Karayolları ekipleri, trafikte ciddi kazaların meydana gelmemesi için yoğun çalışma yaptı. Tuzlama ve kar kürüme çalışmalarının aralıksız sürdüğü Bolu Dağı'nda kar yağışının gün boyu süreceği belirtildi.





Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.