Bu Köyde Televizyon Yasak

Bu Köyde Televizyon Yasak

Rize İkizdere İlçesi Cimil Ortaköy Köyü sakinleri komşuluk ilişkilerini kötü etkilediği için 1992 yılından bu yana evlerinde televizyon seyretmiyorlar.

Köy halkının çoğunluğu gurbette yaşıyor. Gurbetten gelenler köyde ikamet edenlerle 1992 yılında bir karar almışlar. Komşuluk ilişkileri süregelsin diye evlerinde televizyon seyretmemek kararı alan Ortaköy ün Hapinç Mahallesinde bu yasak halen devam ediyor.

İletişime zarar veriyor

Televizyonun komşuluk ilişkilerine ve insanlar arasındaki iletişime zarar verdiğini, sohbet edemediklerini söyleyen Ortaköy Köyünün Hapinç Mahallesi sakinleri “Köyümüze daha çok dinlenmek, havasından suyundan istifade etmek, eski komşuluk ilişkilerini devam ettirmek için geliyoruz. Akrabalarımız hep burada.

Gündüz köy meydanında geceleri değişik akrabamızın evinde sohbetler ederiz. Şu kısacık ömrü televizyon karşısında geçirmek istemiyoruz. Televizyonu icat eden edenler buna aptal kutusu diyor. Bütün yıl zaten seyrediyoruz. Televizyonu ikamet ettiğimiz şehirlerde bıraktık ” şeklinde sitemkâr konuştular.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.