Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz

Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 73.yıl dönümünde Artvin'de düzenlenen törenle anıldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 73. yıl dönümünde Artvin'de düzenlenen törenle anıldı.

Valilik binası önünde düzenlenen çelenk sunma törenine, Artvin Vali Vekili Bahadır Güneş, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün, 25. Mekanize Piyade Tugay Komutanı ve Artvin Garnizon Komutanı Kıdemli Albay İbrahim Bayrak, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Suat Sonay, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Tüfekçioğlu, Baro Başkanı İzzet Varan ve daire amirleri katıldı.

Artvin Vali Vekili Bahadır Güneş'in Valilik çelengini Atatürk Anıtı'na sunmasının ardından diğer kurum ve kuruluşların temsilcileri de çelenklerini anıta sundu. Ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu ve Türk Bayrağı yarıya indirildi.

Anma törenine daha sonra Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezinde düzenlenen programla devam edildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Şakir Fazlıoğlu, burada yaptığı konuşmada, 10 Kasımların Atatürk'ün 57 yıllık hayatını, mücadelesini, millete kazandırdıkları ve kazandırmak istediklerini doğru anlama bakımından öneminin büyük olduğunu belirterek, "Mustafa Kemal Atatürk, savaşlardaki başarılarıyla büyük asker, yönetimiyle büyük bir devlet adamı, görüşlerindeki sağlamlık, doğruluk, geçerlilik, uluslararası ilişkilerde güvenirlik, barış ve insan severlik değerleri ile de evrensel bir kişidir. Aynı çağda yaşayan, gerek kendi milletleri, gerekse dünya için endişe ve korku kaynağı olan bazı liderler, bugün ya unutulmuş ya da kötü miraslarıyla anılır olmuştur. Atatürk ise sevgi ve saygı uyandırarak, Türk milletini çağ ile tanıştırmaya gayret edip varlığını teminat altına almaya yöneltmiştir" dedi.

Daha sonra Artvin Kazım Karabekir Anadolu Lisesi öğrencileri Atatürk konulu şiirler okudu, Atatürk'ün sevdiği şarkı ve türküleri seslendirdi. Törenin sonunda salondakilere, Atatürk'ün kendi sesinden 10. Yıl Nutku dinletildi.

Tören, "Atatürk Haftası" dolayısıyla düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.