Çakır, Çayeli'nde Yapılacakları Anlattı

Çakır, Çayeli'nde Yapılacakları Anlattı

Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır, Çayeli ile ilgili hedeflerini açıkladığı basın toplantısında doğalgazın Çayeli ilçesine neden gelmediğini açıkladı.

Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır, Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneğinde düzenlediği basın toplantısında, 8 yıldır sosyal belediyecilik yapmaya çalıştıklarını, ayrıca altyapı çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirterek Ağaran Şelalesi'nin turizme kazandırılması için proje hazırlandığını söyledi. Çakır ayrıca ilçede yapılacaklarla ilgili de bilgi verdi.

ÇAYELİ'NDE ARAZİ KITLIĞI YAŞADIĞIMIZDAN HİZMETLER AKSIYOR

İlçede altyapı çalışmalarını önemli ölçüde tamamladıklarını ifade eden Çakır, ''Son 2 yıldan bu yana ilçemizde 150 milyon liralık yatırım yapılması için karar alındı. Ancak bu yatırımların bir bölümünü, yeterli arazi bulamadığımız için hayata geçiremiyoruz. Kapalı spor salonu yapılması için yer arayışımız sürüyor. İlçe terminal binasının yeniden yapılması çalışmaları yakın bir zamanda başlayacak. Eski olan hükümet konağı ve belediye binasının yerine yenisini yapacağız. Merkezi bir yerde bulunan ilçe jandarma binasının başka bir yere taşınması için de karar alındı'' dedi.

ORGANİK GÜBRE FABRİKASIYLA İŞSİZLERE İŞ İMKANI SAĞLANACAK

Çakır, ilçede 25 milyon lira yatırımla kurulacak olan organik gübre fabrikasını önemsediklerini vurgulayarak, ''Fabrikanın inşaat çalışmalarına bu yıl başlanacak. 1.5 yıl içinde de bitmesi hedefleniyor. Fabrika, yöre insanına önemli istihdam kaynağı olacaktır'' diye konuştu.

AĞARAN ŞELALESİ TURİZME KAZANDIRILACAK

İlçede bulunan Ağaran Şelalesi'nin turizme kazandırılması için çalışma yapıldığını anlatan Çakır, şöyle devam etti: ''İlçe merkezine 12, il merkezine 30 kilometre uzaklıkta olan Ağaran Şelalesi, adeta saklı bir cennet. Şelalenin turizme kazandırılması için proje hazırlandı. 500 bin lira ödeneği var. Burada çevre düzenlemesi ve seyir yerleri yapmayı planlıyoruz. 12 kilometre olan şelale yolunun 10.5 kilometresi beton. Kalan kısmı da en kısa sürede beton yapılacak. İlçemizin diğer önemli turizm yeri olan ve turizm merkezi ilan edilen Kuspa Tepesi, ilçe merkezine 5, il merkezine 22 kilometre uzaklıkta. Burası için yurt dışından bazı yatırımcılar gelip inceleme yapmış ve yatırım yapacaklarını söylemişlerdi. Ancak daha sonra bu yatırım gerçekleşmedi. Yatırım yapmak isteyenlere belediye olarak her türlü yardımı yapmaya hazırız.''

ÇAYELİLİ BURS ALAN ÖĞRENCİ SAYISINI ARTIRACAĞIZ

Çakır, Rize Üniversitesi Eğitim Fakültesinde 2 bin 500 öğrencinin eğitim gördüğünü belirterek, ''Çayeli Vakfı ile belediye olarak şu anda il dışında öğrenim gören ilçemizden 400 öğrenciye burs veriyoruz. Bu sayıyı 600'e çıkartmak için çalışma yapıyoruz. Ayrıca ilçemizde öğrenim gören 600 öğrenciye belediye olarak her gün bir ekmeği ücretsiz olarak veriyoruz. Fakir öğrencilere de nakdi yardımımız oluyor'' diye konuştu.

COĞRAFİ ŞARTLAR DOĞALGAZI ENGELLİYOR

Çayeli'nin kurtuluş günü olan 9 Mart'ta Milli Piyango çekilişinin ilçelerinde yapılacağını ifade eden Çakır, ilçeye doğalgaz gelmesi için yapılan çalışmanın coğrafi şartların zor olması nedeniyle aksadığını kaydetti.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.